Izvor: eKapija | Petak, 06.12.2019.| 11:01
Izdvojite članak Odštampajte vijest

MannHummel BH gradi logistički centar u 2020. - Planirano širenje proizvodnje filtera za automobilsku i mašinsku industriju

(Foto: wellphoto/shutterstock.com)
Kompanija Mann+Hummel BH, proizvođač filtera za automobilsku i mašinsku industriju, naredne godina planira da realizuje svoju najveću dosadašnju investiciju u BiH, gradnju novog logističkog centra.

- Početak gradnje je planiran za početak naredne godine, a završetak do kraja 2020. Osnovna površina ove zgrade je cca 5.000 m2 sa visinom od cca 13,5 m. Gradnja je planirana u okviru nedavno kupljenog prostora, a sada dio kruga MHBA od cca 10.000 m2 - navodi za eKapiju Mahmut Galijašević, direktor kompanije Mann+Hummel BH.

Kako ističe Galijašević, prostor novog logističkog centra je planiran radi daljeg širenja proizvodnje, što podrazumijeva i povećanje broja uposlenih.

- Činjenica je da je cjelokupna automobilska industrija ove godine pod velikim pritiskom što je u manjoj mjeri uticalo i na rezultate našeg poslovanja. Ovu godinu iskoristili da optimiziramo naše procese kako bi bili spremni na izazove koje donose naredne godine, tako da ne mogu da budem nezadovoljan sa svime onim što se događalo u 2019. - kaže nam Galijašević.

Dodaje i da niz novih projekata u 2019. im daje optimizam za budući period.

- Stvaranje novog prostora ali i daljnje ulaganje u proizvodnju treba da nam pomogne da ostvarimo planirani rast u 2020. ali i narednih godina.

Ova tešanjska kompanija često se navodi kao primjer uspješne privatizacije u BiH. Do 2005. godine, firma je poslovala pod imenom Unico filter (osnovana 1974. godine), da bi od te godine ušla u sastav velike njemačke grupacije Mann+Hummel.

S.T.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.