Izvor: eKapija | Petak, 06.12.2019.| 09:20
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Nova sanitetska vozila za 15 domova zdravlja u RS

(Foto: shutterstock.com )
Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić i direktor poslovne jedinice preduzeća Brčko gas u Laktašima Ivana Božunović potpisali su juče, 5. decembra, ugovor o nabavci sanitetskih vozila za 15 domova zdravlja u Srpskoj, vrijedan 1.466.872 KM sa PDV-om.

Sanitetska vozila biće uručena domovima zdravlja u jedinicama lokalnih samouprava Istočni Stari Grad, Teslić, Čajniče, Kalinovik, Foča, Kneževo, te Petrovo, Brod, Bileća, Kostajnica, Gacko, Ribnik, Gradiška, Kozarska Dubica i Novi Grad, saopšteno je na sajtu Vlade RS.

Ministar Šeranić je rekao da je ovo značajan doprinos unapređenju kvaliteta usluga u okviru primarne zdravstvene zaštite, kao i same hitne medicinske službe.

- Očekujemo da će, shodno ugovoru, isporuka biti realizovana za 120 dana od potpisivanja i da će vozila biti nabavljena u skladu sa pravilnikom o otvaranju zdravstvenih ustanova, u kojem su definisani uslovi koje ta vozila treba da sadrže - rekao je ministar Šeranić novinarima.

On je zahvalio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Republike Srbije, jer su sanitetska vozila nabavljena iz donatorskih sredstava te zemlje.

Božunović je navela da je riječ o vozilima modela "folksvagen krafter", te da su opremljena u skladu sa tenderskom dokumentacijom.

- Riječ je o savremenim vozilima sa traženim karakteristikama, kako bi bili olakšani komunikacija i prevoz pacijenata do mjesta pružanja pomoći - rekla je Božunović.

Ona je izrazila zadovoljstvo što je kompanija Brčko gas mogla da bude dio ovih aktivnosti. ​

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.