Izvor: eKapija | Petak, 06.12.2019.| 08:30
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Prva nagrada Emerik Blum za najboljeg menadžera u FBiH biće dodijeljena na proljeće 2020.

Sarajevo (Foto: Ellica/shutterstock)
Vlada FBiH je u četvrtak, 5. decembra, prihvatila inicijativu za izdvajanje 50.000 KM s pozicije ovogodišnje vladine budžetske tekuće rezerve s ciljem pružanja finansijske podrške organizovanju svečanosti dodjele nagrade Emerik Blum najboljem menadžeru u FBiH i BiH.

Inicijativu za dodjelu nagrade najboljem menadžeru u Federaciji BiH/BiH, koja bi nosila ime Emerika Bluma, cijenjenog i priznatog menadžera, vizionara, poslovnog čovjeka koji je u BiH, ali i regionu i šire postao sinonim za poslovnost, napredak, viziju i razvoj, pokrenulo je Udruženje poslodavaca FBiH, najveće i najreprezentativnije udruženje koje okuplja vlasnike i direktore kompanija u FBiH.

Prva nagrada Emerik Blum trebala bi biti dodijeljena u aprilu ili maju 2020. godine, saopšteno je iz Vlade FBiH.

Čovjek koji je svojim znanjem i umijećem poslovanja dao snažan pečat i nemjerljiv doprinos ekonomskom razvoju Bosne i Hercegovine u socijalističkoj Jugoslaviji, opisao je Emerika Bluma Alen Zečević u blogu na sajtu AlJazerre. Bio je osnivač i prvi direktor Energoinvesta, gradonačelnik Sarajeva, i neko ko je svojim vizionarstvom uspio da u Sarajevu napravi privredno čudo.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.