NavMenu

Grad Doboj poziva na sufinansiranje kupovine stanova za 100 mladih bračnih parova

Izvor: Glas Srpske Četvrtak, 05.12.2019. 13:15
Komentari
Podeli
(Foto: Africa Studio/shutterstock.com)
Gradska uprava u Doboju raspisala je juče drugi po redu javni poziv za sufinansiranje kupovine stanova za 100 mladih bračnih parova na području ovog grada.

Mladima grad pomaže na osnovu dva modela, a prvi je da finansira 49% troškova ukupne vrijednosti stana, dok supružnici učestvuju sa 51%, s tim da bračni par proizvoljno bira stan.

- Po ovom modelu, površina stana, koji mora biti na području Doboja, može iznositi od 40 do 75 m2, te treba biti novoizgrađen i nekorišćen, dok njegova cijena ne smije da prelazi 1.600 KM po kvadratu - stoji u pozivu koji je otvoren 30 dana od dana objavljivanja.

Što se tiče drugog modela, ako bračni par ne bude sam birao lokaciju stana, grad će snositi 70, a supružnici 30 odsto troškova.


Kako je navedeno u pozivu, zainteresovani bračni parovi koji ne budu uticali na lokaciju stana, mogu da biraju jedan od preostalih 12 stanova iz ponude grada.

Površina ovih stanovi uglavnom se kreće od 42,12 do 61,07 metra kvadratna, a većina njih je u Ulici Vojvode Sinđelića.

- Pravo na sufinansiranje imaju supružnici mlađi od 30 godina, koji su brak zaključili poslije 11. septembra - stoji u pozivu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.