NavMenu

Tradicionalni Pirelijev kalendar za 2020. u znaku Vilijama Šekspira (VIDEO)

Izvor: Indikator Petak, 06.12.2019. 07:52
Komentari
Podeli
Pirelijev kalendar, vjerovatno najekskluzivniji kalendar na svijetu, poznat po fotografijama obnaženih žena ove godine inspiraciju su potražili u Romeu i Juliji.

Zvijezde Pirelijevog kalendara za 2020. godine su glumice Ema Votson, Kler Foj i Kristen Stjuart, a u objektiv ih je snimio talijanski fotograf Paolo Roversi.

Kalendar s naslovom "U potrazi za Julijom", su radili u Veroni gdje je Vilijem Šekspir smjestio tragičnu ljubavnu priču o ljubavnicima. Kalendar je popraćen kratkim filmom u kojem Roversi portretira redatelja koji traži svoju filmsku Julia.

Pirelijev kalendar, koji izlazi u vrlo ograničenom izdanju, italijanski proizvođač guma daruje samo kao poklon kupcima i slavnim osobama, ali ga nije moguće kupiti, prvi put je objavljen 1964. godine.

Kalendar je dugi desetljećima bio poznat po svojoj erotskoj noti, jer su za njega pozirali nedovoljno odjeveni modeli i slavne osobe.

- Tvrtka se mijenja vrlo, vrlo brzo i Pirelijev kalendar se također mijenja - rekao je Roversi.

- Nije mogao ostati isti kao prije 30 godina ... Zanimljivo je vidjeti kako Pirelijev kalendar prati evoluciju društva i fotografije, u smislu estetike, ideje ženske ljepote.

Osim Votsonove, Fojeve i Stjuartove, u ovogodišnjem kalendaru nalaze se i glumice Jaro Šahidi i Mio Got, kineski pjevač Kris Li, španski pjevač Rozalio, transrodna manekenka i glumica Indjo Mure, te Roverijeva kći, umjetnica Stela Roversi.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.