Izvor: Indikator | Petak, 06.12.2019.| 07:52
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Tradicionalni Pirelijev kalendar za 2020. u znaku Vilijama Šekspira (VIDEO)

Pirelijev kalendar, vjerovatno najekskluzivniji kalendar na svijetu, poznat po fotografijama obnaženih žena ove godine inspiraciju su potražili u Romeu i Juliji.

Zvijezde Pirelijevog kalendara za 2020. godine su glumice Ema Votson, Kler Foj i Kristen Stjuart, a u objektiv ih je snimio talijanski fotograf Paolo Roversi.

Kalendar s naslovom "U potrazi za Julijom", su radili u Veroni gdje je Vilijem Šekspir smjestio tragičnu ljubavnu priču o ljubavnicima. Kalendar je popraćen kratkim filmom u kojem Roversi portretira redatelja koji traži svoju filmsku Julia.

Pirelijev kalendar, koji izlazi u vrlo ograničenom izdanju, italijanski proizvođač guma daruje samo kao poklon kupcima i slavnim osobama, ali ga nije moguće kupiti, prvi put je objavljen 1964. godine.

Kalendar je dugi desetljećima bio poznat po svojoj erotskoj noti, jer su za njega pozirali nedovoljno odjeveni modeli i slavne osobe.

- Tvrtka se mijenja vrlo, vrlo brzo i Pirelijev kalendar se također mijenja - rekao je Roversi.

- Nije mogao ostati isti kao prije 30 godina ... Zanimljivo je vidjeti kako Pirelijev kalendar prati evoluciju društva i fotografije, u smislu estetike, ideje ženske ljepote.

Osim Votsonove, Fojeve i Stjuartove, u ovogodišnjem kalendaru nalaze se i glumice Jaro Šahidi i Mio Got, kineski pjevač Kris Li, španski pjevač Rozalio, transrodna manekenka i glumica Indjo Mure, te Roverijeva kći, umjetnica Stela Roversi.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.