Izvor: eKapija | Četvrtak, 05.12.2019.| 15:44
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Ministarstvo energetike i rudarstva RS izdvaja 750.000 KM za podsticaje u 2020. - Raspisan poziv prerađivačima i proizvođačima

(Foto: wattana/shutterstock.com)
Ministarstvo energetike i rudarstva RS raspisao je poziv za dodjelu podsticaja iz oblasti energetike i rudarstva u 2020. godini.

Kako se navodi predmet javnog poziva je dodjela novčanih sredstava podsticaja radi unapređenja poslovnih procesa, konkurentnosti i efikasnosti poslovanja privrednih društava i privrednih oblasti u području vađenja ruda i kamena, prerađivačke industrije i proizvodnje i snabdijevanja električnom energijom i gasom u Republici Srpskoj.

Ukupan iznos sredstava podsticaja iznosi 750.000 KM.

- U pitanju je državna pomoć male vrijednosti koja se može dodijeliti jednom privrednom društvu i koja ne može preći iznos od 390.000 KM (računajući period od tri fiskalne godine). Podsticaj je planiran budžetom Republike Srpske, u okviru budžeta Ministarstva energetike i rudarstva i Planom utroška sredstava koji je donesen uz saglasnost Vlade Republike Srpske.

Korisnici podsticaja mogu biti privredna društva sa sjedištem u Republici Srpskoj, koja ispunjavaju uslove iz ovog javnog poziva i koja su registrovana za obavljanje pretežne djelatnosti u području vađenja ruda i kamena, prerađivačkoj industriji (hemija, nemetalni minerali i bazni metali), proizvodnje i snabdijevanja električnom energijo, gasom, parom i kilimatizacija.

Javni poziv za dodjelu podsticaja se objavljuje u dnevnom listu Oslobođenje i na internet stranici Ministarstva energetike i rudarstva i ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja u dnevnom listu Oslobođenje.

Dodatne informacije se mogu dobiti na telefon 051/338-918; ili na e/mail: r.sotra@mier.vladars.net

Privredno društvo može podnijeti jednu prijavu na javni poziv u periodu dok je javni poziv otvoren.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.