NavMenu

Osnovana nova kompanija ESP BiH - Dostupna aplikacija za elektronsko plaćanje

Izvor: eKapija Četvrtak, 05.12.2019. 10:26
Komentari
Podeli
(Foto: vasabii/shutterstock.com)
U Sarajevu je predstavljena nova kompanija ESP BH čiji su osnivači BH Telecom, Raiffeisen banka, Comtrade i QSS.

Djelatnost novoosnovane kompanije je izgradnja i implementacija jedinstvene platforme OPA koja će pravnim i fizičkim osobama omogućiti povezivanje za elektronsko plaćanje, roba, usluga, režijskih računa, kao i slanje novca i drugim korisnicima i to sve mobitelom.

OPA (Online Payment Platform) je inovacijska platforma za plaćanje i predstavlja iskorak na nintech tržištu Bosne i Hercegovine. OPA povezuje korisnike i trgovce u tržišnom lancu, stvarajući kompletno okruženje za mobilna plaćanja koje rezultira bogatim iskustvom i visokim stepenom zadovoljstva krajnjeg kupca, kroz uvođenje servisa plaćanja, rečeno je na press konferenciji prilikom prestavljanja ESP BH.

- Naziv kompanije ESP jer skraćenica od ekosistem plaćanja. Naš ekosistem plaćanja uspostavljen je kao inovativno i cjelovito rješenje i cilj je da krajnjim korisnicima i fizičkim osobama omogući brzo i sigurno korištenje OPA mobilne aplikacije. OPA platforma će krajem naredne godine imati u sistemu osim Raiffeisen i druge komercijalne banke – kazao je Bakir Ćelosmanović, direktor kompanije ESP BH, prenosi faktor.ba.

OPA aplikacija dostupna je na Google Play i App Store i omogućava sigurno plaćanje računa skeniranjem QR koda mobilnim telefonom. Download, korištenje aplikacije, prijenos sredstava između korisnika aplikacije, te plaćanja kod trgovaca koji koriste OPA sistem je besplatno.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.