Izvor: eKapija | Četvrtak, 05.12.2019.| 08:37
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Miroslav Mišković najavio nove investicije kompanije Delta od 500 mil EUR - Za ulaganje u Sarajevu čeka poziv

Predsjednik Delta Holdinga Miroslav Mišković je u srijedu, 4. decembra na CEO samitu u Beogradu, najavio značajne investicije ove kompanije u narednom periodu.

Delta je dobila dozvolu za izgradnju poslovne zgrade od skoro 23.000 m2 i očekuje se da će investicija iznostiti oko 40 mil EUR, ali kako kaže Mišković, druge investicije koje kompanija želi da realizuje su još značajnije za Srbiju.

- To je Autokomanda sa 250 mil EUR, zatim Delta centar, a to su mnogo značajniji projekti od ovog koji započinjemo. Mogu da kažemo da smo, kada dobijemo dozvole, u roku od tri mjeseca spremni da krenemo sa investicijama čija vrijednost iznosi 500 mil EUR - rekao je Mišković.

Delta je u prethodnih nekoliko godina više ulagala u zemljama regiona nego u Srbiji, a Mišković kaze da kompanija ne bi mogla da bude toliko razvijena da posluje samo u Srbiji.

- Naišli smo na veoma dobar prijem u regionu, u Crnoj Gori, Sloveniji, BiH i Bugarskoj. U Sarajevu imamo prostor u koji planiramo da uložimo oko 80 mil EUR, kada dobijemo poziv od tamošnjih vlasti - kaže Mišković.

Kada je riječ o preprekama koje imaju preduzetnici u regionu, Mišković je predložio da se obnovi CEFTA sporazum i da bude pod okriljem Evropske unije, da se odredi sud koji će biti nadležan za sporove, a čije će sjedište biti u Briselu ili Beču. To bi, kako kaže, osiguralo da privrednici više ne zavise od političara.

U tom smislu, Miškovic kaže i da podrzava ideju mini Šengena.

- To ne znači da treba da stvaramo politički novu Jugoslaviju, ali treba da stvorimo novi ekonomski prostor, jer privreda ne priznaje granice - ističe on.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.