Izvor: Tanjug | Srijeda, 04.12.2019.| 15:51
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U Vukovaru će se proizvoditi dijelovi za Airbus i Boing

Ilustracija (Foto: Jaromir Chalabala/shutterstock.com)
Kompanija Enikon Aerospace iz Zagreba, koja se bavi pripremom i završnim lakiranjem dijelova unutrašnjosti komercijalnih i poslovnih aviona i proizvodi dijelove za letjelice Airbusa i Boinga, otvoriće najkasnije za sedam mjeseci proizvodni pogon u Vukovaru.

To je epilog pregovora koji se vode u posljednja četiri mjeseca, a rezultirali su potpisivanjem ugovora između gradonačelnika Vukovara Ivana Penave i predsjednika uprave kompanije Enikon Aerospace, Marka Josipa Andrijanića, o najmu prostora u Poslovno-inovativnom centru Vukovar, izvještava Jutarnji list.

U iduće tri godine Enikon Aerospejs planira da u vukovarskom pogonu otvori 200 novih radnih mjesta.

- Naša kompanija ima tri pogona u Njemačkoj i po jedan u SAD-u i Hrvatskoj, konkretno u Zagrebu, a s ovom investicijom idemo u proširenje poslovanja u vazduhoplovnoj industriji - rekao je Andrijanić.

Dodao je da se s ovim ulaganjem, osim novih radnih mjesta, otvara i mogućnost poslovne saradnje s lokalnim preduzetnicima i dobavljačima u različitim segmentima.

- Otvaranjem vukovarskog pogona u Hrvatsku dovodimo nove poslove u vazduhoplovnoj industriji i očekujemo dalji rast investicija i zapošljavanja - naveo je Andrijanić.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.