Izvor: eKapija | Srijeda, 04.12.2019.| 11:49
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Sokolački Hamdo group uveo rad u tri smjene zbog izvoza ugovorenih eko-kuća u Tursku

(Foto: opstinasokolac.net/Bojana Arbinja)
U firmi Hamdo group na Sokocu odnedavno rade u tri smjene kako bi do kraja juna 2020. godine izgradili 16 ugovorenih drvenih eko-kuća za tržište Turske, rekao je Srni izvršni direktor za proizvodnju u ovom preduzeću Petko Vukojičić.

Vukojičić je podsjetio da je ova firma zakupila dio pogona Nove Romanije na Sokocu na 10 godina i da se prvi put nakon rata u ovom proizvodnom krugu radi u tri smjene.

On je naglasio da se iz kruga ove firme drvene kuće otpremaju sa ugrađenim podovima, stolarijom, kuhinjskim i sobnim namještajem.

- Od septembra je pet kuća završeno i spremno za tursko tržište, zbog čega smo i uveli rad u tri smjene i radimo punom parom - istakao je Vukojičić, prenosi Palelive.com.

Vukojičić je najavio da se odmah nakon isporuke ugovorenih 16 kuća nastavlja proizvodnja još 22 eko-drvene kuće, u čijoj izradi je oko 90% zastupljeno drvo, a 10% su ostali materijali – krov, staklo i okovi.

On je izjavio da su do sada izvršene sve obaveze prema radnicima, fondovima i dobavljačima, te da se redovno snabdijevaju sirovinom, kupovinom rezane garađe.

Kompanija Hamdo group zakupila je sredinom 2017. dio proizvodnih pogona Nove Romanije na Sokocu, izmirila sve zaostale obaveze, uložila u novu opremu, savremene mašine i mehanizaciju i trenutno zapošljava 130 radnika u krugu na Sokocu i sedam radnika na montaži drvenih eko-kuća u turskom termalnom odmaralištu Hatuša Kazdaglari.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.