Izvor: eKapija | Srijeda, 04.12.2019.| 11:24
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Raiffeisen banka ponovo proglašena bankom godine u BiH prema magazinu The Banker

Karlheinz Dobnigg
Raiffeisen banka ponovo je proglašena najboljom bankom u BiH, prema magazinu The Banker koji izdaje Financial Times.

- Sa zadovoljstvom smo preuzeli nagradu koja dodatno naglašava naš razvoj i dostignuća u posljednjih dvanaest mjeseci te smo iznimno ponosni na priznanje magazina The Banker za "Najbolju banku u BiH u 2019. godini". Ostvarili smo dobre rezultate razvijajući nove proizvode i usluge te prateći tehnološki napredak. Djelujući u skladu s našom misijom nastojali smo pretvoriti inovacije u vrhunsko korisničko iskustvo, te osigurati klijentima lakše i jednostavnije poslovanje s Bankom. Ovo priznanje je rezultat zajedničkog, predanog i posvećenog rada svih članova tima Banke i predstavlja pravi poticaj da nastavimo unapređivati kako bismo klijentima pružili dodatnu vrijednost pri korištenju naših usluga - izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.

Na dodjeli priznanja Raiffeisen Bank International AG (RBI) je po dvanaesti put primila nagradu "Banka godine u Srednjoj i Istočnoj Evropi" od časopisa Financial Times-a The Banker. - Ove nagrade vidim kao potvrdu našeg fokusa na korisničko iskustvo klijenta, posebno kada je riječ o digitalizaciji - izjavio je Johann Strobl, generalni direktor RBI-a.

Osim Raiffeisen banke u Bosni i Hercegovini i mrežne banke RBI u Bugarskoj i Ukrajini su proglašene Bankom 2019. godine na njihovim tržištima.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.