Izvor: Energetika.ba | Srijeda, 04.12.2019.| 15:34
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Parku prirode Hutovo blato milion evra iz EU fondova za unapređenje turističke ponude

(Foto: Marisha_SL/shutterstock.com )
Javnom preduzeću Park prirode Hutovo blato iz Čapljine odobreni su projekti ePATH te EXChAngE, koji se odnose na unaprjeđenje turističke ponude ovog Parka prirode, a čija je cjelokupna vrijednost oko milion evra.

Projekt ePATH vrijedan je 739.831 evro, dok vrijednost EXChAngEa iznosi 275.084 evra. Oba projekta biće ralizirana u okviru programa Interreg IPA Cross-border Cooperation Programme Croatia-Bosnia and Herzegovina-Montenegro 2014-2020.

Prije potpisivanja ugovora između EU-a i Parka prirode, krajem prosinca ove godine prethodiće dodatni pregovori u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske u Zagrebu, za što se užurbano pripremaju svi potrebni dokumenti za odobrene aktivnosti, odnosno intervencije.

V. d. ravnatelj Parka prirode Hutovo blato Nikola Zovko kazao je kako su ova dva međunarodna projekta vrlo bitna za unaprjeđenje turističke ponude Hutova blata.

- Svaki rad se nagrađuje pa tako i naš. Zadnjih godina realizirali smo više projekata zaštite prirode koji su odobreni od domaćih institucija i s kojima izvršavamo obveze prema domaćim strategijama razvitka i europskoj mreži parkova Natura 2000 u BiH. Sada imamo i dva međunarodna projekta vrlo bitna za unaprjeđenje turističke ponude Hutova blata, a kao koordinator izrade mogu reći kako smo okupili dobar tim stručnjaka sa Sveučilišta u Mostaru, Univerziteta u Sarajevu, Sveučilišta u Dubrovniku i drugih vrlo uglednih institucija u BiH i šire - kazao je Zovko.

Dodao je kako će Park prirode Hutovo blato trebati osigurati i vlastito sudjelovanje u projektima od 15%.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.