NavMenu

Carl Kuehne poziva na proizvodnju kornišona u Žepču

Izvor: eKapija Utorak, 03.12.2019. 14:23
Komentari
Podeli
Razvojna agencija Žepče (RAŽ) u saradnji sa firmom Carl Kuehne iz Kozarske Dubice, koja je sestrinska firma njemačkog koncerna Carl Kuehne, organizuje 13. decembra u sali opštine Žepče prezentaciju za poljoprivrednike koji su zainteresovani za proizvodnju krastavca kornišona na području općine Žepče u 2020. godini.

Prezentaciju će voditi predstavnici Carl Kuehne koji se bave organizacijom proizvodnje i otkupom ove kulture. Otkup je zagarantiran ugovorom, a isplata se vrši svakih 7 dana, odnosno po predanoj robi.

Carl Kuehne nudi svakom kooperantu s kojim bi potpisao ugovor pomoć u financiranju sadnog materijala i repromaterijala (đubriva, zaštitnih sredstva, sistema za navodnjavanje kap po kap, mulch folije), savjetodavne usluge i edukaciju, te organiziran otkup. Zasnivanje proizvodnje se vrši na površini do 1 dunuma.


Mogući prinos po dunumu iznosi oko 7 tona, dok je otkupna cijena Klasa I 1,55 KM/kg, Klasa II 0,55 KM/kg, Klasa III 0,15 KM/kg, saopšteno je na sajtu RAŽ-a.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Industrija, Finansije, IT, Telekomunikacije

Neuspjeh velike njemačke investicije u BiH - Emka Bosnia u brojnim problemima

Kompanija Emka Bosnia najveća je firma u Goraždu i jedna od najvažnijih njemačkih investicija u Bosni i Hercegovini. No, dok investicije iz Njemačke u BiH uglavnom nižu uspjehe i predstavljaju primjer dobrog odnosa prema radnicima, ova kompanija u posljednje vrijeme ide malo drugačijim putem. Naime, firma je prošle godine poslovala s gubitkom od preko 9 mil KM, piše BiznisInfo.ba. Firma je imala ukupne prihode od oko 80 mil KM, što

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.