NavMenu

Istočno Sarajevo: Energoinvest - rasklopna oprema dobija pomoć Vlade RS-a za stabilizaciju poslovanja i nova zapošljavanja

Izvor: Nezavisne novine Subota, 07.11.2009. 10:53
Komentari
Podeli

Premijer RS Milorad Dodik izjavio je da će Vlada iz sredstava kojima podržava izvoz pomoći preduzeću "Energoinvest - Rasklopna oprema" iz Istočnog Sarajeva i da će određeni iznos novca biti izdvojen za poslove koji su trenutno ugovoreni na području Srbije i Crne Gore.

"To treba da posluži kao uslov za deblokadu određenih aranžmana sa bankama, ali i kao podrška ovom preduzeću da može da aplicira kod Investiciono-razvojne banke RS za novi kredit i obrtna sredstva kako bi se za nekoliko godina stabilizovalo", rekao je Dodik, nakon sastanka s predstavnicima "Energoinvesta - Rasklopna oprema".

Prema njegovim riječima Vlada će učiniti sve što je potrebno kako bi se ovo preduzeće održalo i vratilo na tržište sa reputacijom kakvu je imalo ranije.

"Ovdje smo razgovarali s poslovodstvom i Sindikatom i istakao sam našu zainteresovanost za uključivanje u rješavanje određenih problema kako bi se dugoročno stabilizovala ova kompanija i obezbijedilo zapošljavanje ljudi koji žive u Istočnom Sarajevu", dodao je Dodik.

On je istakao da Vlada samo traži fer dogovor o svemu i da će svaki dogovor ispoštovati u nastojanju da za dvije-tri godine stabilizuje ovu firmu.

"Sve ćemo uraditi kako bismo ovu firmu osposobili za samostalno poslovanje, na dobrobit radnika i društvene zajednice", dodao je Dodik.

Direktor "Energoinvesta - Rasklopna oprema" Blažo Lenov istakao je da je u posljednjih nekoliko mjeseci ugovoreno dosta značajnih poslova prije svega za "Elektroprivredu Srbije", "Elektromrežu Srbije" i "Elektroprivredu Crne Gore" vrijednosti oko šest miliona KM. On je podsjetio da su problemi koji su bili u posljednjih nekoliko mjeseci prevaziđeni dogovorom većinskog vlasnika i sindikata, istakavši da su stvoreni uslovi da firma normalno radi i da će u narednih mjesec dana biti uposleni maksimalni kapaciteti svih fabrika.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.