Izvor: Nezavisne novine | Ponedjeljak, 02.12.2019.| 13:16
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U jeku prodaja novogodišnjih ukrasa - Jelke od 2,5 do 1.500 KM

(Foto: JaroPienza/shutterstock.com)
U tržnim centrima i na tržnici uveliko je počela prodaja novogodišnjih jelki i ukrasa, a kupci su najviše zainteresovani za drvca, za kojima vlada prava pomama.

Cijene jelki kreću se od 2,5 KM, koliko koštaju najmanje, uglavnom oko 30 KM za srednje veličine, a najveće i najbogatije ukrašene su i najskuplje i koštaju čak i više od 1.000 KM.

Osim njih, u prodaji su i novogodišnji ukrasi i paketići.

Aleksandra Marković, portparol domaćeg trgovačkog lanca Tropic, rekla je da imaju veoma bogat i raznolik asortiman jelki i novogodišnjih ukrasa, a uskoro i paketića za najmlađe.

- Imamo jelke od najmanjih od 20 centimetara, koje koštaju 3,99 KM, do najvećih, koje su preko dva metra i koštaju 69,95 KM. U narednih nekoliko dana planiramo postavljanje još bogatijeg sadržaja, kako jelki, tako i raznih novogodišnjih ukrasa i paketića, da bi svi kupci uspjeli pronaći nešto što ih zanima. Cijena paketića je od 5 KM pa nadalje - istakla je Marković.

U Tržnici su kazali da su najjeftinije jelke veličine 80 centimetara i koštaju 2,5 KM i da su one na akciji, a najveća je od 180 centimetara i njena cijene cijena 33 KM.

- Jelke i novogodišnji ukrasi su skoro izloženi, pa tek očekujemo veću navalu. U ponudi su i paketići za najmlađe - dodali su u Tržnici.

U Tržnom centru Centrum su rekli da je najmanja jelka koju imaju u ponudi od 90 centimetara i da ona košta 39,90 KM, a najveća ima čak četiri metra i košta 1.499 KM. Dodaju da je u ponudi veliki broj jelki, novogodišnjih ukrasa i paketića.

- Imamo i snježne i slim uske jelke. Najveća snježna bogata jelka je visine 2,70 metara i košta 759,90 KM, a slim uska je visine tri metra i cijena joj je 799 KM. Jelke se već masovno kupuju, a u ponudi su od sredine novembra - dodali su u Centrumu.

U FIS-u su istakli da imaju veliki broj novogodišnjih ukrasa i jelki, a da najmanja od 120 centimetara košta 29 KM. Najveća je od 3,6 metara i cijena joj je 599 KM, a najskuplja i najbogatija je veličine od tri metra i košta 990 KM.

- Sezona novogodišnjih ukrasa, jelki i paketića počela je još početkom novembra, a kupci su veoma zainteresovani i već kupuju - pojasnili su u FIS-u.

U Jumbu su rekli da su jelke i novogodišnji ukrasi u prodaji i da se masovno kupuju, te da je svakim danom sve više zainteresovanih.

- Jelke su već zanimljive ljudima i prodaju se. Najmanja od 40 cm košta 4,95 KM, a najveća je 210 cm i najskuplja je - 119,95 KM - kazali su u Jumbu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.