Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 02.12.2019.| 11:18
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Mostarski sajam od 31. marta do 4. aprila - Zemlja partner Mađarska

(Foto: Senka Trivić)
Nakon posjeta mađarskog ambasadora u BiH Krisztiana Pose Mostarskom sajmu, u uzvratnom posjetu Budimpešti boravila je direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak, koja se sastala s članovima organizacijskog odbora mađarskog nastupa na Međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar 2020.

Na sastanku je preciziran plan nastupa mađarskih tvrtki i Mađarske kao zemlje partnera na sajamskoj priredbi koja će se održati od 31. marta do 4. aprila 2020. u Mostaru.

Organizaciju dolaska i predstavljanja izlagača iz Mađarske na Sajmu u Mostaru koordinira Veleposlanstvo Republike Mađarske u BiH i Mađarska agencija za promociju izvoza – HEPA, priopćeno je iz Mostarskog sajma, prenosi startbih.ba.

- Obavili smo konkretne i korisne razgovore s mađarskim kolegama glede njihova nastupa na Mostarskom sajmu. Zadovoljna sam njihovom željom da se na našem sajmu predstave u najboljem mogućem izdanju. Uostalom, zbog toga i vodimo intenzivne razgovori o toj temi kako bismo dogovorili sve potankosti koje sad trebamo provesti u djelo. Mađarsko gospodarstvo u stalnom je rastu, imaju jako gospodarstvo, čiji je BDP oko 140 mlrd EUR, a godišnji rast veći od 5% najviši je u EU, pa iz njihova iskustva možemo puno naučiti - izjavila je Bošnjak po povratku iz Mađarske.

Mađarski gospodarstvenici u Mostar dolaze u cilju pronalaska mogućnosti za zajednička ulaganja i razne oblike tehničke i trgovinske suradnje.

Uz gospodarske potencijale na sajmu će biti predstavljena i turistička ponuda Mađarske. Osim gospodarskog dijela, na sastanku u Budimpešti bilo je razgovora i o nacionalnom predstavljanju Mađarske kao zemlje bogate povijesti i kulture, navodi se u priopćenju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.