NavMenu

Raste interesovanje za poslovne zone u Zvorniku - Uskoro licitacija za prodaju zemljišta u bivšem Inženjeringu

Izvor: Capital Ponedjeljak, 02.12.2019. 15:34
Komentari
Podeli
Zvornik (Foto: Adnan Vejzovic/shutterstock.com)Zvornik
Nakon što su dva preduzetnika iskazala interesovanje za proširenje poslovnih kapaciteta, Gradska uprava u Zvorniku pokrenuće postupak licitacije za prodaju nepokrenosti u poslovnoj zoni bivšeg Inženjeringa.

Ova poslovna zona je interesantna investitorima te bi u narednoj godini pet privrednih subjekata tu trebalo da započne rad.

Istovremeno, Gradska uprava je pokrenula inicijativu da od Vlade RS dobije zemljište Poslovne zone Jadar kako bi ga mogli ponuditi investitorima.

Bojan Ivanović, zamjenik gradonačelnika Zvornika, kaže da će prodaja zemljišta u prostoru Inženjeringa biti obavljena licitacijom.

– Ovo je prilika da pozovemo sve zainteresovane investitore da se pojave na licitaciji. U ovoj poslovnoj zoni imamo pet privrednika, od kojih četiri grade svoju infrastrukturu, odnosno objekte te očekujemo da naredne godine oni krenu sa radom. Razlog za novu licitaciju je želja investitora da prošire svoju proizvodnju te im trebaju novi pogoni – kaže Ivanović.

Prema njegovim riječima zvorničke poslovne zone imaju odlične uslove za poslovanje, jer pored standardnih priključaka imaju pristup gasu, željezničkoj pruzi, a nalaze se u blizini samo graničnog prelaza Karakaj.

Zvornik je ranije, prema pisanju svjetskih medija, svrstan među 10 mikrogradova u Evropi na osnovu operativnih troškova za pokretanje biznisa, da ima poslovnu zonu, te da se jednostavnije dobijaju dozvole za gradnju.

Darko Stefanović, načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti u GU Zvornik, kaže će zbog lakše ponude zemljišta investitorima od Vlade RS tražiti da im dodijeli zemljište u Poslovnoj zoni Jadar.

– Tu rade tri manja preduzetnika, a da bi potencijalnim investitorima mogli da ponudimo zemljište za gradnju objekata i početak proizvodnje potrebno je da dobijemo mogućnost upravljanja, odnosno vlasništvo nad njom – navodi Stefanović.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Energija, Saobraćaj, Finansije

Na prodaju potraživanja Kompanije Dušanić iz Prnjavora

Stečajni upravnik Kompanije Dušanić iz Prnjavora oglasio je prodaju potraživanja i preuzimanje vođenja i finansiranja stečajnog dužnika. Kako se navodi u oglasu, ukupna vrijednost potraživanja po predmetima koji se vode u Osnovnom sudu u Banjaluci iznose 1.573.219 KM. Imovina stečajnog dužnika prodaje se "u paketu" kao jedna cjelina. Početna cijena iznosi 786.609 KM što čini polovinu ukupne vrijednosti potraživanja u oba predmeta i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.