Izvor: Agroklub | Ponedjeljak, 02.12.2019.| 09:26
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Zagreb domaćin poljoprivrednog sajma CroAgro od 5. do 8. decembra

(Foto: branislavpudar/shutterstock.com)
Nakon gotovo dvije decenije, ponovno će se održati veliki poljoprivredni sajam u Zagrebu. U paviljonima Zagrebačkog velesajma, od 5. do 8. decembra 2019. zavladaće moćni strojevi najsavremenije poljoprivredne mehanizacije i opreme, kao i mnoštvo izlagača koji će ponuditi sve potrebno u poljoprivrednoj proizvodnji.

U godini 110. godišnjice neprekinutog rada Zagrebačkog velesajma, Sajmovi hrane i zdravog življenja slave svoj 10. rođendan i upotpunjuju se u zajedničkom terminu sa novim sajamskim projektom CroAgro, međunarodnim sajmom poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije.

U skladu sa potrebama tržišta i uvažavajući prijedloge struke, sajam se održava u periodu mirovanja poljoprivredne aktivnosti, u zatvorenim grijanim paviljonima Zagrebačkog velesajma na razini međunarodnih sajamskih manifestacija. Tematski sadržaj u izlagačkom, stručnom i edukacijskom segmentu uključuje poljoprivrednu mehanizaciju i opremu, poljoprivredne i prehrambene proizvode, sadnice i sjemenski asortiman, sredstva za zaštitu bilja, i podizanje prirodne plodnosti tla, te svu potrebnu opremu i repromaterijal za proizvodnju.

Sajam CroAgro prostiraće se na oko 20.000 m2 zatvorenog paviljonskog prostora a cijena jednodnevne ulaznice za posjetioce iznosi 20 kuna (5 KM).

Uz izlagače i njihove proizvode i usluge, organizator priprema bogat i sadržajan program sa stručnim, edukativnim predavanjima i panel diskusijama, radionicama i atraktivnim prezentacijama, uz zabavni i kulturni, kao i kulinarski - Gastro show program. Dodatno, a s obzirom da sajam traje četiri dana, svaki sajamski dan posebna je tematska cjelina.

Cjelodnevna aktivnost 6. decembra će biti i Međunarodna konferencija u organizaciji Evropske Koordinacije Via Campesina (ECVC) i Udruge OPGH Život pod nazivom "Obiteljska poljoprivredna gospodarstva i ciljevi održivog razvoja".

Na sajmu će biti izloženi globalno ponajbolji traktori, kombajni i svi priključni strojevi, a na kraju će na tronu ostati samo jedan. Model traktora koji će biti proglašen hrvatskim traktorom godine.

Za sve one koji žele znati prednosti korištanja najsuvremenije tehnologije u poljoprivredi, biti će ogranizirana radionica pod nazivom: Precizna poljoprivreda.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.