Izvor: eKapija | Nedjelja, 01.12.2019.| 19:10
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Uprava ZOI 84 želi vratiti olimpijski sjaj Bjelašnici i Igmanu - Na stolu nekoliko planova

(Foto: Photoanto /shutterstock)
Nova uprava Kantonalnog javnog preduzeća "ZOI ’84" nakon imenovanja prvobitno je radila na kontroli poslovnih procesa da bi spriječila malverzacije na prodaji ski i parking karata, iznajmljivanja prostora, kao i u ugostiteljskoj djelatnosti.

Namjera uprave je uvesti transparentnost u radu, napraviti novu sistematizaciju i pravilnik o radu koji će zaživjeti s početkom 2020. godine te Bjelašnicu učiniti najboljom destinacijom za skijaše i snowboardere zimi, a destinacijom za "offroad" turizam ljeti, prenosi BusinessMagazine.

Iz preduzeća su također najavili da namjeravaju Igman učiniti planinom za porodice i sportaše, a potom i iskoristiti potencijal Zetre te neiskorišteni prostor za sportske klubove i sadržaje za građane Sarajeva.

Već je objavljen oglas za izdavanje oglasnih površina i prostora na koji se mogu prijavljivati svi zainteresirani poslovni partneri te iz preduzeća "ZOI ’84" napominju da su sada u situaciji da mogu garantirati transparentnost i korektnost prema poslovnim partnerima.

- Do sada novac dobijen iz ove djelatnosti nije završavao na računu firme, a nadležne institucije trebale bi utvrditi gdje je išao taj novac - ističe se u saopštenju iz preduzeća "ZOI ’84".

Objavljen je i oglas za ski škole, raspisan poziv za "Winter Market" i "Dječiju igraonicu na snijegu", a konkurs za zapošljavanje sezonskih radnika biće uskoro objavljen.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.