NavMenu

Prodaja se uči cijeli radni vijek - Održan cjelodnevni trening o vještinama marketinga

Izvor: eKapija Subota, 30.11.2019. 09:02
Komentari
Podeli
Marketinška agencija UpTrend u saradnji sa partnerima Orior Media USA, Origin Europe, te Agencijom za zapošljavanje Zaposli.se, organizirala je cjelodnevni trening namijenjen osobama koje su uposlene u odjelima prodaje i/ili marketinga. Treningu je prisustvovalo 100 učesnika iz više od 30 kompanija koje posluju na tržištu BiH.

- S obzirom na to da nam je ovo treći trening po redu jako smo zadovoljni, kako odzivom ljudi, tako i cjelokupnom organizacijom. Kada uporedim prethodne dva sa ovim, sigurno mogu reći da smo odskočili barem četiri stepenice više, a što ne bih uspio bez odličnih predavača, ljudi koji su aktivno učestvovali u pripremi i realizaciji treninga, te svojih uposlenika kojima dugujem veliku zahvalnost - rekao je Kemal Balihodžić, direktor agencije UpTrend, te jedan od predavača na ovogodišnjem treningu.

Zajednički zaključak ovogodišnjeg treninga je da smo svi u jednu ruku prodavači, te da je svako od nas u nekom trenutku prodavao nešto, ali da ovaj posao zaista ne može raditi svako. Posao prodavača u bilo kojoj sferi poslovanja mora se prije svega voljeti, razumjeti, ali ono što je najbitnije konstantno usavršavati svoja znanja i tehnike. Stoga je bitno da kompanije konstantno ulažu u svoje prodajno osoblje, ali i prodajno osoblje samo po sebi treba da insistira na edukacijama i treninzima, jer prodaja se uči cijeli radni vijek, upravo iz tog razloga onaj ko je radi treba pratiti trendove.

Osim Balihodžića, predavači na ovogodišnjem treningu bili su i Jasmin Kukuljac, komercijalni direktor u kompaniji Orbico, Zerina Čolaković, direktor razvoja i upravljanje brendova u kompaniji Vispak, Ervin Habibović, direktor Orior Media USA i Harun Bavčić, voditelj digitalnog odjela u agenciji Uptrend.

U sklopu treninga "Non-stop prodaja", idejni tvorac kompletnog koncepta i direktor UpTrend Marketing Solutions, Kemal Balihodžić predstavio je svoju novu knjigu pod nazivom "50 nijansi prodaje – Umijeće dominacije", a nakon promocije kljiga će uskoro biti ulistana i u pojedine knjižare u BiH.

Medijski partneri ovog događaja bile su Poslovne novine, profitiraj.ba i ekapija.com.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.