Izvor: eKapija | Petak, 29.11.2019.| 11:46
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Distributivna preduzeća ERS-a usaglasila pravilnik o stimulativnim otpremninama

(Foto: Vereshchagin Dmitry/shutterstock.com )
Uprave distributivnih preduzeća Mješovitog holdinga Elektroprivreda Republike Srpske na sastanku održanom u matičnom preduzeću u Banjaluci utvrdile su smjernice za izradu konačanog pravilnika o stimulativnim otpremninama koji će biti usvojen na organima svakog preduzeća u narednih nekoliko dana, saopšteno je iz Službe za informisanje ovog preduzeća.

U saopštenje se navodi da se ovim pravilnikom daje mogućnost dobrovoljnog odlaska radnika uz značajno veće nadoknade u odnosu na važeći kolektivni ugovor i Zakon o radu, prenosi Hercegovinapress.

Iz ERS-a ističu da je, uvažavajući poslovanje distributivnih preduzeća, u narednim godinama usaglašen najveći mogući finansijski okvir sredstava koja mogu da se izdvoje za stimulativne otpremnine.

- Reorganizacija je veoma važan korak za Elektroprivredu Republike Srpske i svjesni smo činjenice da sami moramo uspješno sprovesti taj proces do kraja s ciljem efikasnijeg poslovanja i boljeg pozicioniranja ovog preduzeća na regionalnom tržištu električne energije - poručuju iz ERS-a.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.