NavMenu

JAT tehnika prodata češkoj kompaniji Avia Prime

Izvor: eKapija Petak, 29.11.2019. 07:43
Komentari
Podeli
(Foto: Jaromir Chalabala/shutterstock.com)
Na prijedlog Komisije za sprovođenje postupka javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem, Ministarstvo privrede Srbije je 26. novembra donijelo Odluku kojom je za kupca 99,3834% udjela u kapitalu JAT tehnike proglasilo kompaniju Avia Prime iz Praga.

Rok za podnošenje zahtjeva za otkup prodajne dokumentacije bio je 6. novembar 2019. i do tog roka, podnijeta su dva zahtjeva za otkup prodajne dokumentacije. Jedan zahtjev podnela je kompanija SR Technics iz Klotena u Švajcarskoj, a drugi češka Avia Prime, koja je potom jedina i ponijela prijavu za učešće u postupku.


Kako je tada navedeno u tenderu, prema izvještaju ovlašćenog procenitelja, vrijednost preduzeća 31. decembra 2018. godine iznosila je 20.499.814 EUR, dok početna cijena iznosi 50% od procijenjene tržišne vrijednosti, odnosno oko 10,2 mil EUR.


Predmet prodaje čini udeo od 95,4093% ukupnog kapitala subjekta privatizacije u vlasništvu Republike Srbije, udio od 2,7273% ukupnog kapitala u vlasništvu Republičkog fonda za PIO, udio od 1,0804% ukupnog kapitala u vlasništvu Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje, udio od 0,1574% ukupnog kapitala subjekta privatizacije u vlasništvu Nacionalne službe za zapošljavanje.

Takođe, na prodaju je ponuđeno i 0,6256% kapitala u vlasništvu lokalne samouprave, Opštine Pećinci, Grada Pančeva, Opštine Alibunar, Opštine Kovin, Grada Vršca i Opštine Aranđelovac.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.