Izvor: eKapija | Četvrtak, 28.11.2019.| 13:55
Izdvojite članak Odštampajte vijest

RS razmatra mogućnost osnivanja zavoda za socijalnu zaštitu

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić sa saradnicima sastao se danas, 28. novembra, u svom kabinetu sa predstavnicima Zavoda za socijalnu zaštitu Republike Srbije i razgovarao o međusobnoj saradnji i razmjeni iskustava dobre prakse.

Ministar Šeranić je naglasio potrebu jačanja kapaciteta socijalne zaštite u Republici Srpskoj i naglasio da se i kod nas razmatra mogućnost osnivanja zavoda za socijalnu zaštitu na republičkom nivou, saopšteno je iz resornog ministarstva.

- U tom domenu računamo na podršku Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu Srbije, jer su njihova iskustva, regionalna saradnja i međunarodni kontakti od velikoj značaja za podršku našem sistemu socijalne zaštite, koji zahtijeva stalno usavršavanje, donošenje novih i preispitivanje efekata donesenih mjera - naglasio je ministar Šeranić.

On je predstavnike ove institucije iz Srbije upoznao sa aktuelnim izmjenama u sistemu socijalne i dječije zaštite i naglasio važnost dobrog planiranja i mapiranja socijalnih davanja. Direktor Zavoda za socijalnu zaštitu Republike Srbije Božidar Dakić rekao je da Republika Srbija i Republika Srpska treba da iskoriste činjenicu da se radi o srodnim i vrlo sličnim sistemima socijalne zaštite i da će Zavod biti na raspolaganju Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske kod svih budućih mjera za kreiranje boljeg i efikasnijeg sistema, koncipiranog prema potrebama korisnika.

U okviru posjete Banjaluci, predstavnici Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu Srbije posjetiće JU Gerontološki centar Banjaluka i Centar za socijalni rad u Banjaluci.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.