NavMenu

Cromex investirao 5 mil KM u mašine za rezanje i savijanje ploča i cijevi - Kompletna usluga po najsavremenijim standardima

Izvor: eKapija Četvrtak, 28.11.2019. 11:22
Komentari
Podeli

Cromexje u protekle dvije godine u mašine investirao oko 5 mil KM. Od toga, 3,5 mil KM investirano je u lasere za sječenje ploča i cijevi. Od talijanskog BLM-a kupljeni su laseri LT 8.10 i LC5.

U mašine za savijanje cijevi BLM ELECT 102 i BLM E-TURN 42 investirano je 1,5 mil KM.

Tos u mašine koje s lakoćom i nevjerovatnom preciznošću savijaju okrugle i kvadratne cijevi. Jedna mašina savija cijevi do fi 42,druga do fi 102. Obje mašine imaju najsavremeniji BLM softver VGP3D, koji je inače jedinstven u svijetu.

- Razlog zašto smo odabrali BLM je taj što je njihova politika takva da se inovacije mjere u pogledu učinkovitosti i djelotvornosti proizvodnih procesa. Mašine se pretvaraju u izravnu i opipljivu korist. Naše investicije imaju refleksiju na lokalnu zajednicu u kojoj firma posluje. Broj zaposlenih u našem preduzeću u posljednje dvije godine je porastao za 123%. Zaposleni stiču nova znanja takošto odlaze na obuke u BLM u Italiju. Takođe, njihovi tehničari dolaze ovamo tako da je protok informacija i znanja između nas konstantan. Treba napomenuti da je Cromex nabavkom ovih mašina postala jedina firma na Balkanu koja je u stanju da pruži kompletnu uslugu rezanja i savijanja ploča i cijevi na najefikasniji i najsavremeniji mogući način. Kao takav je već prepoznat od velikog broja inostranih klijenata. Radujemo se izazovima koje donosi godina koja dolazi – rekao je Enes Pehlić, direktor Cromexa.

Cromex iz Prijedora je takođe društveno odgovorna firma koja, osim što organizuje "Eko akciju" čišćenja grada, donira šadrvane za izletišta i hranilice za napuštene životinje, pomaže razne organizacije i klubove.

U saradnji sa Turističkom organizacijom grada Prijedora za novogodišnje praznike planirajui znenađenje za najmlađe sugrađane. Više informacija o ovome, u Cromexu kažu, otkriće uskoro.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.