NavMenu

I dalje nema kupca za bijeljinsku šećeranu po cijeni od 9,5 mil KM - Na narednoj prodaji cijena niža za 500.000 KM

Izvor: Nezavisne novine Četvrtak, 28.11.2019. 08:12
Komentari
Podeli
(Foto: Avatar_023/shutterstock.com)
Licitacija na kojoj je bijeljinska šećerana, koja je u stečaju već četiri godine, ponuđena za 9,5 mil KM nije uspjela jer niko nije bio spreman da ponudi traženu cifru za Fabriku šećera, kazao je za Nezavisne Faik Muhić, predstavnik većinskog broja povjerilaca Šećerane.

- Ostaje da se raspiše nova licitacija, ovaj put na 9 mil KM odlukom Skupštine, a kada će ona biti raspisana, teško je reći zbog činjenice da je došlo do smjene stečajnog upravnika. Imajući u vidu da je smijenjen stečajni upravnik, izvjesno je da će morati biti izvršena primopredaja između starog i novog stečajnog upravnika, da bi bila raspisana nova licitacija - pojasnio je Muhić za Nezavisne, te ocijenio da bi primopredaja mogla trajati najmanje mjesec dana.


Kako je dodao, donesena je odluka da se licitacija za prodaju Šećerane rapisuje svakih 15 dana, gdje bi se cijena, u slučaju da se Fabrika šećera ne proda, sa svakim novim oglasom smanjivala za 500.000 KM.

Naime, u međuvremenu je Okružni privredni sud Bijeljina razriješio stečajnog upravnika Fabrike šećera Nebojšu Matića, a umjesto njega za novog stečajnog upravnika je imenovan Marko Krsmanović iz Bijeljine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.