Izvor: Indikator | Utorak, 26.11.2019.| 15:42
Izdvojite članak Odštampajte vijest

EBRD imenuje pet regionalnih koordinatora na zapadnom Balkanu

Ilustracija (Foto: Pressmaster/shutterstock.com)
Evropska banka za obnovu i razvoj oglasila je pet pozicija regionalnih koordinatora na zapadnom Balkanu.

Pod nadzorom regionalnog šefa Savjeta za mala preduzeća (ASB), direktori, regionalni koordinatori, biće odgovorni za poslove savjetovanja za mala preduzeća u regiji, uključujući lokalno savjetovanje, međunarodno savjetovanje, integrirane proizvode, koordinaciju aktivnosti za Blue Ribbon (oznaka visoke kvalitete) klijente, politički dijalog i odnose s donatorima.

Regionalni koordinatori biće ogovorni za koordinaciju aktivnosti u vezi s pružanjem projekata lokalnih savjetovanja širom Zapadnog Balkana (WB).

Oni će koordinirati lokalne savjetodavne projekte na zapadnom Balkanu, uključujući koncepciju, provedbu, dovršavanje i evaluaciju lokalnih projekata, te pružati redovna ažuriranja i izvještaje o portfelju kako bi se osigurala pravovremena i kvalitetna provedba na zapadnom Balkanu, kao i predlaganje ideja i rješenja za poboljšanja.

Pet položaja regionalnih koordinatora biće smješteno u jednoj od operativnih zemalja: Albaniji, Bosni i Hercegovini, samoproglašenoj pokrajini Kosovo, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i Srbiji. Mjesto za položaj biće određeno prema uspješnim kandidatima.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.