Izvor: Capital | Ponedjeljak, 25.11.2019.| 11:23
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Banjalučki Radnički univerzitet više ne postoji - Novi naziv Centar za obrazovanje odraslih

Ilustracija (Foto: Photographee.eu/shutterstock.com)
Nakon 57 godina Javna ustanova Radnički univerzitet u Banjaluci, jedna od najstarijih škola za odrasle u BiH, više ne postoji pod tim imenom.

Naime, Okružni privredni sud u Banjaluci upisao je promjenu poslovnog imena pa će ona u budućem periodu nositi naziv Centar za obrazovanje odraslih (COOBL) Banjaluka.

Univerzitet je godinama provodio programe srednjeg stručnog obrazovanja odraslih, prekvalifikacije i dokvalifikacije za određena zanimanja a odnedavno su dobili dozvolu da organizuju i programe osposobljavanja za zanimanja iz oblasti drvne, metalske i tekstilne industrije, te iz obućarskog i IT sektora.

Od neformalnog obrazovanja u ponudi imaju kurseve stranih jezika i informatičke kurseve u sklopu IT Akademije, koja je osnovana početkom godine.

Poslovanje i svrha ovog centra u posljednjih nekoliko godina sve češće su bili tema gradskih odbornika. Bilo je najavljeno i njegovo ukidanje ali se od toga, bar za sada odustalo. Sam objekat u kojem posluje a koji se nalazi u centru grada predmet je sudskog spora.

Bosiljka Radić, koja je istom sudskom odlukom sa funkcije vršioca dužnosti imenovana za direktora nije željela dati izjavu za Capital pravdajući se nedostatkom vremena i obimnim poslom oko transformacije.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.