Izvor: Nezavisne novine | Ponedjeljak, 25.11.2019.| 15:35
Izdvojite članak Odštampajte vijest

UIO BiH i dalje traži zgradu u Banjaluci - Propali svi dosadašnji oglasi za kupovinu objekta

(Foto: Slobodana Šubara)
Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH još nije kupila zgradu u Banjaluci u koju bi bili smješteni radnici Središnjeg ureda i banjalučkog Regionalnog centra, niti se nazire datum kada bi se to moglo dogoditi.

- Uprava će, naravno, i u narednom periodu pokušati da riješi problem smještaja i kupovine objekta u Banjaluci - rekao je za Nezavisne Ratko Kovačević, načelnik Odjeljenja za komunikacije i međunarodnu saradnju u UIO BiH.

Savjet ministara BiH ranije je odobrio projekat za nabavku i izgradnju objekata za regionalne centre i Središnji ured UIO te za izgradnju i rekonstrukciju graničnih prelaza u ukupnom iznosu od 116.982.421 KM.

- U okviru višegodišnjeg projekta odobrena je nabavka objekta za Središnji ured i Regionalni centar Banjaluka u iznosu od 37,9 mil KM - naglasio je Kovačević.

U proteklom periodu Uprava za indirektno oporezivanje je u tri navrata raspisivala javni oglas za nabavku objekta za smještaj Središnjeg ureda UIO i Regionalnog centra Banjaluka, ali nisu dobili adekvatnu ponudu koja zadovoljava sve potrebe ove uprave.

Podsjetimo, u proljeće prošle godine propao je i treći pokušaj UIO BiH da kupi zgradu u Banjaluci.

Objekat koji UIO traži, uz ostalo, treba da obuhvata dvije zasebne cjeline sa posebnim ulazima, a ukupna površina treba da iznosi oko 12.000 m2. Bio bi to najveći objekat UIO u BiH, u odnosu na one u Mostaru, Tuzli i Sarajevu.

Prema ranije objavljenim informacijama, UIO je u potrazi za samostalnom poslovnom građevinom u gradu na Vrbasu, na udaljenosti ne većoj od tri kilometra od sadašnjeg sjedišta, koje se nalazi u Ulici bana Lazarevića.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.