NavMenu

Opština Šamac kreditom isplaćuje sudsku presudu - NBS Group za izgrađen bazen dobija 2,2 mil KM

Izvor: RTRS Nedjelja, 24.11.2019. 14:54
Komentari
Podeli
(Foto: NotarYES/shutterstock.com)
Opština Šamac izgubila je sudski spor i firmi NBS Group moraće da isplati 2,2 mil KM ili joj prijeti blokada računa.

Do rješenja postupka revizije, rukovodstvo opštine dobilo je podršku skupštinske većine da se kreditno zaduži, radi izmirenja duga ukoliko dođe do prinudne naplate.

Ugovor o zajedničkom ulaganju opština Šamac i NBS Group sklopili su 1999. godine, a on je obuhvatao rekonstrukciju Spomen-doma Mitar Trifunović Učo, izgradnju bazena i sportske dvorane. S obzirom na to da ni u narednih deset godina, osim bazena ništa drugo nije urađeno, opština Šamac je raskinula ugovor.

- Mi smo taj ugovor raskinuli, dobili sudski postupak u cijelosti, dobili smo nakon godinu dana izvršnog postupka i predmetne nekretnine u posjed - kaže Savo Minić, nekadašnji načelnik opštine Šamac.

Nakon vraćanja imovine opštini, NBS Group je tužio opštinu zbog nadoknade novca uloženog u izgradnju bazena i dobio taj spor. Okružni privredni sud u Doboju dva puta je potvrdio presudu, a žalba opštine Višem privrednom sudu je odbijena.

- Ako znamo da oni nisu ispoštovali ugovor onda je mnogo opreznije trebalo raskidati taj ugovor i to je suština, kad kažem mnogo opreznije mislim na činjenicu, konkretno, kada je raskidan ugovor ne vidite nigdje da je izašao sudski vještak od strane opštine i procijenio kakvo je stanje tih objekata da nam to od 2016. može biti argument ili dokaz - rekao je Đorđe Milićević, načelnik opštine Šamac.

- Skupština je na sjednici donijela jedan zaključak, koji je predložio načelnik Đorđe Milićević a skupština podržala, a to je da se pozovu istražni organi i preispitaju sav postupak od 1999. godine od zaključenja ugovora, raskida, svih presuda i da se ispita odgovornost svih aktera u ovom postupku - napomenula je Nikolina Škrbić, predsjednica Skupštine opštine.

Opština Šamac je posredstvom Pravobranilaštva pokrenula reviziju postupka, a od eventualne blokade računa osiguraće se kreditnim zaduženjem od 2,9 mil KM.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.