NavMenu

Ivan Ćaleta postaje vlasnik TV OBN

Izvor: biznisinfo.ba Subota, 23.11.2019. 10:34
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Rasulov/shutterstock.com)Ilustracija
AMC Networks International – centralna i sjeverna Evropa (AMCNI – CNE) objavljuje da je postigla dogovor sa manjinskim dioničarem Ivanom Ćaletom o prodaji većinskog udjela u "free-to-air" (FTA) mreži OBN Bosna i Hercegovina.

Dogovor podrazumijeva da gospodin Ćaleta preuzme 85% vlasništva OBN-a od AMCNI – CNE i tako postane 100 postotni vlasnik biznisa. Spomenute strane nisu otkrile finansijske detalje transakcije koja je podložna lokalnim regulatornim dozvolama.

Sa sjedištem u Sarajevu, OBN je osnovan 1996. godine i nudi lokalnoj publici vijesti i zabavni sadržaj.

- Zadovoljstvo nam je što možemo da objavimo da smo postigli dogovor sa Ivanom Ćaletom o sticanju 100% vlasništva nad OBN-om - rekao je Levente Málnay, EVP / MD, AMCNI centralne i sjeverne Evrope.

-Uzbuđen sam što sam postigao dogovor sa AMC Networks International – srednje I sjeverne Evrope gdje stičem potpuno vlasništvo nad OBN-om. Kao dugoročni dioničar u poslu, radujem se što ću raditi sa izvanrednim timom i graditi izvanredan programski sadržaj koji OBN nudi publici širom Bosne i Hercegovine - rekao je Ivan Ćaleta.

AMC Networks International – Srednja i Sjeverna Europa (AMCNI – CNE), operativna je jedinica AMC Networks International, koji je vodeća međunarodna kompanija na polju emitovanja I distribucije tematskih televizijskih kanala.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.