NavMenu

Imenovana radna grupa za izradu Elaborata opravdanosti formiranja Centra za upravljanje kvalitetom zraka KS

Izvor: eKapija Subota, 23.11.2019. 07:51
Komentari
Podeli
(Foto: LanaElcova/shutterstock)
Vlada Kantona Sarajevo je imenovala Radnu grupu za izradu Elaborata opravdanosti uspostave Centra za upravljanje kvalitetom zraka u Kantonu Sarajevo.

U sastav ove radne grupe imenovani su prof. dr Aleksandar Knežević, Zijada Krvavac, prof. dr Kasim Tatić, Goran Rokvić i Mia Maslo Kapidžić.

- Ovo radno tijelo ima zadataka da formira pomenuti centar koji je definisan Kantonalnim ekološkim akcionim planom, uvažavajući pravne, ekonomske i druge kriterije - naglasio je ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Damir Filipović te dodao kako se njegovo formiranje planira za narednu godinu.

Upravo zbog toga su u Radnu grupu predloženi stručnjaci iz oblasti menadžmenta kvaliteta zraka, održivog ekonomskog okolišnog planiranja te pravnici i zaposlenici Ministarstva koje imaju dugogodišnje iskustvo u ovoj oblasti.

Istakao je i kako će ovo tijelo kroz navedeni Elaborat na bazi analize postojećeg stanja i trenutnih kadrovskih i organizacionih mogućnosti predložiti jačanje kadrovskih i materijalno-tehničkih kapaciteta institucija koje imaju obavezu da djeluju na prevenciji i očuvanju kvaliteta zraka.


Planirano je da bi Centar za upravljanje kvalitetom zraka, između ostalog, trebao pratiti trend kvaliteta zraka, da izrađuje izvještaje i stručne podloge za prostorno planiranje, da predviđa stanje kvaliteta zraka za različite scenarije, da vrši kalibraciju matematskih modela, da prati različite doprinose izvora emisija u zrak, da daje preporuke i upozorava javnost na povećane koncentracije pojedinih polutanata, da vrši razmjenu podataka, da opslužuje web stranicu i sredstva informisanja, i sl.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.