Izvor: Nezavisne novine | Petak, 22.11.2019.| 09:04
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Noć u japanskom hotelu za evro pod uslovom da boravak bude onlajn

Ilustracija (Foto: alice-photo/shutterstock.com)
Japanski hotel Business Ryokan Asahi u gradu Fukuoka ima tarifu za noćenje od 130 jena (1 EUR), ali pod jednim uslovom - da boravak u sobi bude emitovan onlajn.

U zamjenu za uživanje po povlašćenoj cijeni, gost mora da pristane da njegov boravak bude emitovan na društvenim mrežama, prije svega kanalu hotela na Youtubeu.

Da biste se prijavili, ne morate biti poznati "jutjuber", "influenser", javna ličnost, niti morate da pravite performanse ili radite bilo šta što čini privlačnim gledanje dok boravite u sobi. Vi zapravo razmjenjujete svoju privatnost za jeftinu hotelsku sobu. Ona nije luksuzna, uređena je u tradicionalnom japanskom stilu sa vrlo malo namještaja, prenio je Sputnjik.

Kamera u sobi snima neprestano, nema mrtvih uglova, toalet i tuš-kabina su na spratu ispod, a gosti ne smiju biti obnaženi i ne smiju ispoljavati egzibicionističke naklonosti.

U protivnom, hotel zadržava pravo da raskine ugovor.

Dozvoljeno je ugasiti svjetlo za vrijeme spavanja. Emitovanje se vrši bez zvuka, jer uprava želi da sačuva poštovanje autorskih prava.

Ključno pitanje je zašto Asahi nudi tako čudan paket. Rukovodstvo kaže da je soba 8 najmanje rezervisana soba u hotelu i mislili su da bi ovo bio dobar način da ubjede ljude da ostanu u njoj.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.