Izvor: Klix | Petak, 22.11.2019.| 12:11
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Kreće obnova repetitora na Humu iznad Sarajeva - Otvaranje restorana krajem 2020.

(Foto: YouTube/screenshot)
Sve je spremno za početak oživljavanja i obnove još jednog od simbola Grada Sarajeva - zgrade repetitora na Humu, saznaje Klix.ba.

Prema ranijim planovima, ova veleljepna građevina koja krasi panoramu glavnog grada BiH postaće i vrhunski ugostiteljski objekt.

Radio televizija Bosne i Hercegovine, uz podršku Grada Sarajeva zaključila je, nakon uspješno provedenog javnog poziva, ugovor sa najboljim ponuđačem koji će obnoviti objekt i staviti ga u funkciju. Generalni direktor BHRT Belmin Karamehmedović ističe da se radi o vrlo važnom projektu koji počinje sa realizacijom.

- Stvoreni su svi preduvjeti za obnovu repetitora na Humu. Predviđeno je da panoramski restoran bude na trećem i četvrtom spratu objekta. Ali, ono što je vrlo značajno, investitor će u cijelosti ustakliti građevinu i vratiti joj stari sjaj i izgled poznat građanima Sarajeva - rekao je Karamehmedović.

Firma SRE ima rok godinu dana da renovira repetitor i otvori ugostiteljski objekat. Prema procjenama, za renoviranje je potrebno oko 1,5 mil KM. Cijena zakupa iznosi 5 KM po metru kvadratnom.

Ugovor je već zaključen što znači da će Sarajevo imati novu ugostiteljsku atrakciju krajem 2020.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.