Izvor: Capital | Petak, 22.11.2019.| 12:13
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Farmaceutske kompanije iz Sankt Peterburga planiraju izvoz za RS

(Foto: Tyler Olson/shutterstock.com)
Farmaceutske kompanije iz Sankt Peterburga planiraju da isporučuju svoje proizvode u Republiku Srpsku, izjavio je u četvrtak, 21. novembra, gubernator Peterburga Aleksandar Beglov tokom sastanka u ovom gradu sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

- Zajedno sa Predstavništvom Republike Srpske razmatramo pitanje isporuke farmaceutskih proizvoda peterburških preduzeća. Do kraja godine planiramo da održimo video-konferenciju o toj temi predstavnika Ministarstva zdravlja, Fonda zdravstvenog osiguranja Srpske i peterburških proizvođača - naveo je Beglov.

Gubernator Peterburga je posebno istakao uspješnu saradnju u sferi zdravstva, navodeći da je tokom proteklih šest mjeseci nekoliko saradnika Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske stažiralo u peterburškom onkološkom centru i zajedno sa kolegama iz Rusije obavili nekoliko operacija.

Dodik je ocijenio izuzetno efikasnom saradnju u oblasti medicine.

- Za nas je to velika čast što su specijalisti iz Sankt Peterburga obavljali operacije u Republici Srpskoj, a naši doktori su imali priliku da prođu obuku u Peterburgu - naveo je Dodik.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.