Izvor: eKapija | Petak, 22.11.2019.| 08:38
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Korejska kompanija Kyungshin želi u Srbiji otvoriti fabriku elektronskih komponenti za automobilsku industriju

Ilustracija (Foto: Ivana Bezarević)
Predstavnici korejske kompanije Kyungshin, jedne od kompanija u grupi Kyungshin Cables, posjetili su ove sedmice Smederevsku Palanku.

Korejci planiraju izgradnju fabrike za proizvodnju elektronskih komponenti za automobilsku industriju i namjeravaju da ulože 24 mil EUR i uposle 1.000 radnika, navedeno je na sajtu Opštine Smederevska Palanka.

Radni sastanak održan je prostorijama opštine Smederevska Palanka, a osim predstavnika kompanije Kyungshin, prisustvovali su mu i predstavnici Razvojne agencije Srbije (RAS) i Korejske agencije za promociju trgovine i investicija, kao i predsjednici opština Smederevska Palanka i Velika Plana, Nikola Vučen i Igor Matković.

Poslije radnog sastanka investitori su obišli industrijsku zonu Guberaš.

- Izgradnja fabrika na dionici puta Palanka – Plana, u industrijskoj zoni Guberaš, bila bi od velikog značaja za obje opštine - izjavio je predsjednik opštine Velika Plana Igor Matković, dodajući da po završetku rekonstrukcije puta dolaze i investitori.

Posredstvom Razvojne agencije Srbije, predstavnici kompanije iz Koreje obišli su više lokacija u Srbiji , a drugi put su u Smederevskoj Palanci.

– Ovaj region, Smederevska Palanka–Velika Plana, ima fantastičnu logističku poziciju. Mi očekujemo da će sada, kada postoji industrijska zona i kada je obezbeđena sva potrebna infrastruktura, biti i investicija. Ne samo ova, već i neke kapitalne investicije - rekao je predstavnik RAS-a, Predrag Deretić.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.