NavMenu

Smjenjen stečajni upravnik bijeljinske Šećerane

Izvor: Capital Četvrtak, 21.11.2019. 14:54
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: facebook.com)Ilustracija
Okružni privredni sud Bijeljina razrješio je juče, 20. novembra, stečajnog upravnika Fabrike šećera Bijeljina Nebojšu Matića, zbog, kako je navedeno u rješenju, niza nezakonitih odluka, isplaćivanja sebi nagrada i lažnih putnih naloga, saznaje portal Capital.

Za novog stečajnog upravnika Šećerane imenovan je Marko Krsmanović iz Bijeljine.

Matiću je naloženo da Krsmanoviću preda svu raspoloživu dokumentaciju i sve informacije o Šećerani, da ga uvede u posjed njene imovine i pruži drugu pomoć pri preuzimanju dužnosti, te da sačine zapisnik o primopredaji.

Matić je bio stečajni upravnik Šećerane od novembra 2011. godine.

Grupa povjerilaca je još u aprilu ove godine tražila razrješenje Matića navodeći da je učinio niz propusta i nezakonitosti vršeći dužnost stečajnog upravnika.


U zahtjevu su naveli da, iako Matiću nije određena mjesečna akontacija, sam je sebi odredio i isplaćivao nagradu kao i druge prateće troškove, kao i da je veći dio arhivske građe prodao kao otpadni papir, dao opremu privatnom preduzeću Božić koja nije bila predmet izuzimanja po presudi.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.