Izvor: eKapija | Četvrtak, 21.11.2019.| 15:28
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Objavljen tender za rekonstrukciju i dogradnju bolnice u Zvorniku - Vrijednost radova veća od 22 mil KM

(Foto: bolnicazvornik.com)
Zvornička bolnica objavila je tender kojim traži firmu za gradnju novog objekta bolnice kao i rekonstrukciju postojećeg.

Kako je navedeno u tekstu tendera, riječ je o projektovanju, izgradnji i opremanju novog objekta po sistemu "ključ u ruke", izgradnji parkinga, podstanice medicinskih gasova i trafostanice, kao i adaptaciji i opremanju postojećeg objekta ove bolnice.

Radovi bez PDV koštaju 22,9 mil KM.

- Novi blok nam je veoma potreban imajući u vidu činjenicu da bolnica liječi 120.000 stanovnika i da su naši prostorni kapaciteti veoma mali. Zbog toga se dešava da su prebukirana odjeljenja i da i hitne slučajeve moramo da zbrinjavamo kao ambulantne - rekao je ranije direktor Bolnice Zvornik Ivan Popović.

On je tada istakao da će novi blok činiti objekat sa prizemljem i tri sprata, koji će biti povezan sa zagradom bolnice.

- U prizemlju će biti prijemne ambulante i dijagnostika, na prvom spratu će biti proširena hirurgija i vjerovatno novo odjeljenje ortopedije, na drugom spratu će biti onkološko odjeljenje, a na trećem dodatni kapaciteti internog odjeljenja i vjerovatno dodatna odjeljenja kao što su neurologija, onkologija i druga - precizirao je Popović.

Bolnica u Zvorniku sada ima 5.900 metara kvadratnih korisne površine, a zahvaljujući ovoj investiciji dobiće dodatnih oko 3.000 m2.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.