Izvor: eKapija+ | Četvrtak, 21.11.2019.| 09:39
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Francuska kompanija Lesaffre u Banjaluci otvorila prvi pekarski demo centar u BiH

Ilustracija (Foto: wideonet/shutterstock.com)
Multinacionalna kompanija Lesaffre sa sjedištem u francuskom Lilu otvorila je 12. novembra u Banjaluci ured i novi pekarski demo centar za BiH.

U skladu sa svojim motom "Rastimo zajedno", Lesaffre Grupa preko svoje podružnice za ovaj dio Europe – Lesaffre Adriatic i zajedno sa strateškim partnerom i distributerom za teritorij BiH kompanijom MCI ovime želi ojačati svoje prisustvo na tržištu BiH.

Centar sa 200 m2 opremljen je najsavremenijom opremom (Tagliavini, Parma-Italia) i smješten je u centru Banjaluke.

Prema riječima Zorice Bubnjević, country manager za BiH i Crnu Goru, Lesaffre je već 20 godina prisutan na ovom tržištu i snažno nastavlja podržavati poslovne partnere i pekare najnovijim asortimanom u svježem kvascu, pekarskim dodacima i kiselom tijestu, navodi se na sajtu ove kompanije.

- Namjera nam je s novim centrom otvoriti mogućnost pružanja dodatne podrške i edukacije za naše pekarske partnere iz BiH na tehničkoj, komercijalnoj i marketinškoj razini, kako bi zajednički poboljšali cjelokupno poslovanje pekarstva. Nadamo se da ćemo ovime podići nivo naših usluga na još višu razinu, a pružati će je tim iskusnih tehničara i pekara s mogućnošću pekarske probe na licu mjesta. Strateška orijentacija Lesaffre-a za ovaj dio Evrope je da nastavimo povećavati našu prisutnost i aktivnosti kako bi održali korak s brzim rastom i potražnjom tržišta za boljim pekarskim proizvodima - navela je Bubnjević.

Lesaffre grupa je globalni ključni igrač na području proizvodnje kvasca i fermentacije, te kreira, razvija, proizvodi i prodaje inovativna rješenja za pekarstvo, okus hrane, zdravlje i biotehnologiju. Obiteljsko preduzeće osnovano 1853. godine u sjevernoj Francuskoj sada je multinacionalna i multikulturalna kompanija koja je u svom djelovanju posvećena što boljem očuvanju i brizi za naš planet.

Lesaffre sa 10.500 zaposlenih djeluje globalno kroz 80 podružnica, 66 proizvodnih jedinica i 50 pekarskih centara smještenih u 50 zemalja svijeta, te ostvaruje promet od 2 mlrd EUR.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.