Izvor: eKapija | Četvrtak, 21.11.2019.| 08:44
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Kreće gradnja kružnog toka kod zgrade Vlade FBiH

Sarajevo (Foto: Ellica/shutterstock)
Direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmir Kovač i direktor firme Strabag Muhamed Ćatović potpisali su u srijedu, 20. novembra, Okvirni sporazum o izgradnji kružnog toka na raskrsnici ulica Hamdije Čemerlića i Put života (II transverzala- Sjeverna longitudinala).

Načelnik Novog Sarajeva Nedžad Koldžo istakao je kako je Općina Novo Sarajevo nakon izrade kompletne projektne dokumentacije za izgradnju kružnog toka, riješila imovinsko–pravne odnose, te dala svoje aktivno učešće u pripremanju potrebne dokumentacije zajedno sa predstavnicima Zavoda za izgradnju KS za pribavljanje saglasnosti od strane javnih komunalnih preduzeća.

- Nakon tri godine kontinuiranog rada na pribavljanju potrebne dokumentacije, te osiguravanja potrebnih sredstava, sada su se stekli uslovi za početak izgradnje ovog velikog saobraćajnog projekta na području općine Novo Sarajevo - istakao je Koldžo.

Lokacija za izgradnju planiranog kružnog toka je specifična po tome što se u jutarnjim satima kada je najveća gustina saobraćaja, a posebno iz pravca naselja Pofalići I i II, javljaju velika zagušenja iz gotovo svih smjerova kretanja vozila. Izgradnjom kružnog toka na predmetnoj raskrsnici će se u mnogome poboljšati provoznost i funkcionalnost raskrsnice, gdje se očekuje rasterećenje saobraćaja iz pravca naselja Pofalići, a što je u ovom trenutku prioritet za pomenuti dio Općine Novo Sarajevo.

Prema riječima Muhameda Ćatovića direktora firme Strabag, pripremni radovi bi trebalo da počnu naredne sedmice, a predviđeni rok za završetak radova je četiri mjeseca, u zavisnosti od vremenskih uslova.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.