NavMenu

Kreće gradnja kružnog toka kod zgrade Vlade FBiH

Izvor: eKapija Četvrtak, 21.11.2019. 08:44
Komentari
Podeli
Sarajevo (Foto: Ellica/shutterstock)Sarajevo
Direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmir Kovač i direktor firme Strabag Muhamed Ćatović potpisali su u srijedu, 20. novembra, Okvirni sporazum o izgradnji kružnog toka na raskrsnici ulica Hamdije Čemerlića i Put života (II transverzala- Sjeverna longitudinala).

Načelnik Novog Sarajeva Nedžad Koldžo istakao je kako je Općina Novo Sarajevo nakon izrade kompletne projektne dokumentacije za izgradnju kružnog toka, riješila imovinsko–pravne odnose, te dala svoje aktivno učešće u pripremanju potrebne dokumentacije zajedno sa predstavnicima Zavoda za izgradnju KS za pribavljanje saglasnosti od strane javnih komunalnih preduzeća.

- Nakon tri godine kontinuiranog rada na pribavljanju potrebne dokumentacije, te osiguravanja potrebnih sredstava, sada su se stekli uslovi za početak izgradnje ovog velikog saobraćajnog projekta na području općine Novo Sarajevo - istakao je Koldžo.

Lokacija za izgradnju planiranog kružnog toka je specifična po tome što se u jutarnjim satima kada je najveća gustina saobraćaja, a posebno iz pravca naselja Pofalići I i II, javljaju velika zagušenja iz gotovo svih smjerova kretanja vozila. Izgradnjom kružnog toka na predmetnoj raskrsnici će se u mnogome poboljšati provoznost i funkcionalnost raskrsnice, gdje se očekuje rasterećenje saobraćaja iz pravca naselja Pofalići, a što je u ovom trenutku prioritet za pomenuti dio Općine Novo Sarajevo.


Prema riječima Muhameda Ćatovića direktora firme Strabag, pripremni radovi bi trebalo da počnu naredne sedmice, a predviđeni rok za završetak radova je četiri mjeseca, u zavisnosti od vremenskih uslova.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.