Izvor: eKapija | Srijeda, 20.11.2019.| 13:59
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Konferencija Pouzdanost 27. novembra u Sarajevu - Kako ostati bonitetno pouzdan u vrijeme kada odlaze kadrovi?

Ovogodišnja konferencija Pouzdanost okupiće više od 450 učesnika u sarajevskom hotelu Hills 27. novembra, a u fokusu će biti kompanije čije poslovanje prate iznadprosječni rezultati.

Ovaj projekt, koji su prije pet godina kreirali LRC i Poslovne novine, zasnovan je isključivo na konkretnim rezultatima analize poslovanja koji su uokvireni u međunarodno priznate standarde i kriterije. Suorganizatori projekta su Bosna Bank International i njen BBI VIP Business Club, specijalni partner je kompanija Express Courier, ovlašteni zastupnika UPS za BiH, dok je pokrovitelj Vanjskotrgovinska komora BiH.

Osim javne promocije kompanija sa najstabilnijom strukturom poslovanja, konferenciju će pratiti i niz drugih aktivnosti. Brojne priče o uspjehu, napretku, povjerenju i pouzdanosti moći ćemo čuti i od vrhunskih govornika koji će konferenciji sasvim sigurno dati jednu novu dimenziju, a svim učesnicima otvoriti nove vidike u poslovanju te prikazati one ljudske vrline koje sa sobom nosi riječ pouzdanost.

Priča o prvoj bosanskohercegovačkoj jahti koja je napravljena u Vitezu obišla je domaće, regionalne, ali i evropske i svjetske medije. I novinari i struka su za Denisa Kraljevića rekli da je Tesla među brodograditeljima, a ovaj vizionar će nam otkriti kako je od nemoguće misije i pomisli da se radi o skrivenoj kameri dogovorio višemilionski posao i isporuku jahti na daleke Karibe.

Stiže i dvoje vrhunskih govornika iz Hrvatske – Blanka Lasić i Davor Bilman. Oni će nam otkriti kako doprijeti do najboljih ljudi i privući ih, kako biti učinkovit u komunikaciji, kako bolje razumjeti sebe i druge, kako postati vrhunski prodavac i kako znati odabrati pravu osobu za određeno radno mjesto...

Proslavljeni fudbaler i nekadašnji kapiten reprezentacije Elvir Bolić naslijediće Mirzu Teletovića u okviru mini-takmičenja između predstavnika kompanija i duela jedan na jedan sa Bolićem, a prisutne očekuje i gost iznenađenja koji nikog neće ostaviti ravnodušnim. Svoje mjesto na centralnoj pozornici zasluženo će dobiti i mladi poduzetnici koji će nam prezentirati kreacije i projekte sa kojima namjeravaju osvojiti tržište.

Naredna aktivnost na konferenciji daće nam odgovor na pitanje: kako ostati bonitetno pouzdan u vrijeme kada odlaze kadrovi?! U ovom veoma zanimljivom panelu učestvovaće Branimir Muidža, direktor Tvornice cementa Kakanj, Nihad Harbaš, vlasnik kompanije nLogic, Enes Hadžiahmić iz Prevent Componentsa, Emira Duratbegović, direktorica HR-a AS Holdinga, Mladen Andrić, direktor Perutnine Ptuj i Lana Mujanović, pomoćnik direktora Bosanalijeka.

Žensko poduzetništvo prepoznato je kao važan element privrednog rasta i učinkovita metoda postizanja demokratskog društva, a u panelu posvećenom ovog segmentu govoriće Amela Muftić, direktorica Halcom Sarajevo, Vernisa Rejhan, direktorica kompanije Softhouse, Albina Begić iz K-Uni Plus te Sanja Lopar, jedina Evropljanka u svijetu cigara.

Više informacija o projektu dostupno je OVDJE.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.