Izvor: eKapija | Utorak, 19.11.2019.| 12:57
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Uskoro gradnja podzemne garaže na Ciglanama

Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić je u ponedjeljak, 18. novembra, sa direktorom društva za projektovanje, inženjering i usluge BS Projekt Sabrijom Bilalićem potpisao ugovor o izradi Idejnog projekta javne podzemne garaže na Ciglanama – Merhemića trg.

Građani naselja Ciglane u Sarajevu na javnim raspravama tokom proteklog perioda kao najveći problem isticali su nedostatak parking prostora. Regulacionim planom u ovom naselju predviđeno je da se nova mjesta osiguraju gradnjom dvije podzemne garaže.

Ajnadžić je kazao da je ovo izuzetno značajan projekat za Općinu Centar, prije svega s aspekta povećanja parking kapaciteta koji nedostaju ovom dijelu grada, soapšteno je iz općinske uprave.

- Najbolje rješenje za problem saobraćaja u mirovanju je izgradnja podzemnih garaža. Raduje nas da smo došli u fazu da pristupamo izradi Idejnog projekta za izgradnju podzemne garaže na Merhemića trgu jer je to višegodišnji zahtjev stanovnika naselja Ciglane. Ova lokalna zajednica planira u budućem periodu gradnju podzemnih garaža na više lokacija i to na Bulevaru Franca Lehara, Merhemića trgu na Ciglanama, u parku Prof. dr Nijaz Duraković, te na Trgu kulture Jurislav Korenić - istakao je Ajnadžić.

Procjene su da bi kapacitet podzemne garaže trebao biti oko 300 parking mjesta, kazao je Bilalić.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.