Izvor: eKapija | Utorak, 19.11.2019.| 15:20
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Brza cesta kroz Sarajevo gradiće se u tri faze - Uskoro sporazum kantonalne i federalne vlade

Sarajevo (Foto: M DOGAN/shutterstock.com)
Nastavak izgradnje sarajevske brze ceste – autoputa je projekt od zajedničkog interesa za Vladu Kantona Sarajevo, Vladu Federacije BiH te sve stanovnike Kantona Sarajevo.

Jučerašnjem operativnom sastanku o ovoj temi domaćini su bili premijer KS Edin Forto i ministar saobraćaja KS Adnan Šteta, a prisustvovale su delegacije Federalne Vlade, nadležnih zavoda i direkcija, Grada Sarajeva i općina, te JP Željeznice FBiH.

Juče je dogovoreno potpisivanje sporazuma između federalne i kantonalne vlade te formiranje operativnog tima i tima za praćenje realizacije projekta kako bi se već u narednoj godini krenulo u njegovu faznu realizaciju.

Prema načelnom planu, projekt će se realizirati u tri faze i to na dionici Briješće – Buća Potok, zatim dionica do Pofalića, te dionica koja se povezuje sa Prvom trensverzalom.

O nastavku realizacije projekta ove saobraćajnice u narednom periodu biće više dogovora i informacija. Naglašena je važnost zajedničkog djelovanja, sinergije u izvedbi, a operativni tim će raditi na konceptu idejnog rješenja i dinamici realizacije.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.