NavMenu

Otvorena Gradska kafana u Zenici - Lokalna firma LS-Invest zakupila prostor na 15 godina

Izvor: Indikator Utorak, 19.11.2019. 08:31
Komentari
Podeli
(Foto: Peter Bernik/shutterstock.com)
Nakon više od godinu dana radova na adaptaciji, Gradska kafana u Zenici primila je prve goste.

U ponedjeljak navčer, 18. novembra, otvorena je sedmica italijanske kuhinje, a samim tim to je bio i početak rada ovog ugostiteljskog objekta, izvještava RTV Zenica.

Objekat koji je bio u izuzetno lošem stanju, zasjao je novim sjajem.

– Našim gostima nudimo dječiju igraonicu, poklon šop, piceriju sa orginalnim italijanskim receptima, italijanski restoran i gradsku kafanu - rekao je investitor Fikret Lulo Seković i dodao da već sada imaju zaposleno 30-ak radnika, te da se iskreno nada da će se do ljetne sezone taj broj podići na 40.

Prema ugovoru sa Gradom Zenica sklopljenom u julu prošle godine, Društvo za proizvodnju, trgovinu i usluge LS-Invest iz Zenice vlasnika Lule Sekovića zakupilo je prostor Gradske kafane na 15 godina i obavezalo se da će investirati u uređenje objekta na temelju idejnog projekta kojeg je ranije izradila Lativa iz Sarajeva.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Tehnički remont Bratunac planira da razvije softver za dronove

Kompanija Tehnički remont Bratunac (TRB) planira da razvije softverske algoritme koji se koriste za upravljanje dronovima. Dronovi koji se koriste u vojne svrhe su ovih dana nakratko dospjeli u fokus javnosti nakon što je ministar odbrane u Savjetu ministara BiH Zukan Helez izjavio da će namjenska industrija u BiH proizvoditi dronove "samoubice". Direktor TRB-a iz Bratunca Slaven Ristić, komentarišući Helezovu izjavu, rekao je da

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.