NavMenu

Centralna banka razmatra gradnju objekta na Hastahani

Izvor: biznisinfo.ba Ponedjeljak, 18.11.2019. 15:20
Komentari
Podeli
(Foto: Northfoto/shutterstock.com)
Centralna banka BiH već duže vrijeme radi na osiguravanju adekvatnog prostora za smještaj svoje Glavne jedinice Sarajevo, a dio tih aktivnosti je trenutno fokusiran na nabavku adekvatne lokacije na području grada Sarajeva radi izgradnje objekta u skladu sa potrebama banke, a jedna od onih koje su razmatrane jeste i lokacija Hastahana.

Iz CBBiH tvrde da u tom slučaju govore o 10% sadašnje površine parka Hastahana, dok bi preostalih 90%, prema predloženom regulacionom planu, činila zelena površina.

– Kao što je to bio slučaj i do sada sa svim objektima koje Centralna banka BiH ima i u drugim gradovima Bosne i Hercegovine, namjera naše institucije je da rješenje bude urađeno u skladu sa najvišim profesionalnim standardima, a uz maksimalno uvažavanje stava i želja stanovnika lokalne zajednice – navode iz CBBiH.

Dodaju da vođeni navedenim principima, koji su primijenjeni prilikom planiranja svih njihovih prethodnih investicija, mogu biti sigurni da planirani objekt svojim dizajnom, arhitektonskim rješenjem i spratnošću ni na jedan način neće narušiti planirani koncept prostora na kome bude lociran.

Također, ističu da to svakako podrazumijeva i ukoliko bi izbor za gradnju objekta bila lokacija Hastahana, a koji bi i pored objekta banke dominantno ostao parkovska, zelena površina, trg, ugodno i bezbjedno mjesto okupljanja i kulturnih dešavanja svih građana i gostiju grada Sarajeva.


– Ovdje želimo dodati to da, pored želje da bude dobar susjed, Centralna banka BiH, kao društveno odgovorna institucija, želi da kroz svoje djelovanje unaprijedi zajednicu u kojoj djeluje. U svakom slučaju, možete biti sigurni da će Centralna banka BiH nastaviti dosljedno sprovoditi svoju zakonom definisanu funkciju u korist svih građana Bosne i Hercegovine, uz poštivanje interesa lokalne zajednice u kojoj djeluje – saopćeno je iz CBBiH.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Tehnički remont Bratunac planira da razvije softver za dronove

Kompanija Tehnički remont Bratunac (TRB) planira da razvije softverske algoritme koji se koriste za upravljanje dronovima. Dronovi koji se koriste u vojne svrhe su ovih dana nakratko dospjeli u fokus javnosti nakon što je ministar odbrane u Savjetu ministara BiH Zukan Helez izjavio da će namjenska industrija u BiH proizvoditi dronove "samoubice". Direktor TRB-a iz Bratunca Slaven Ristić, komentarišući Helezovu izjavu, rekao je da

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.