Izvor: Indikator | Ponedjeljak, 18.11.2019.| 15:29
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Banjalučki Nes najavio ponudu za preuzimanje Krajinapetrola

Ilustracija (Foto: Ditty_about_summer/shutterstock.com)
Firma Nes će objaviti ponudu za preuzimanje Krajinapetrola, nakon što je vlasnički udio u ovoj kompaniji prošle sedmice povećao na 32,2%, izvještava Indikator.ba.

U obavijesti dostavljenoj Banjalučkoj berzi, Nes obavještava da je sticanjem dionica Krajinapetrola nastala obaveza za preuzimanje svih akcija s prvom glasa banjalučke naftne kompanije.

Nes je najavio da će ponuda za preuzimanje biti objavljena u roku, pod uslovima i na način koji je propisan Zakonom o preuzimanju akcionarskih društava.

Nes je 13. novembra kupio paket akcija koje je prodalo preduzeće Petrobart Holdings Ltd a koje je posjedovalo udio od 25,2% u Krajinapetrolu. Transakcija je iznosila 2,3 mil KM, odnosno 0,67 KM po akciji. Budući da je Nes ranije posjedovao 5,2% akcija Krajinapetrola, sa kupljenim akcijama vlasnički udio povećao je na 32,2% i time postao drugi najveći akcionar ove banjalučke naftne kompanije.

Istovremeno, intresovanje za Krajinapetrol pokazuje i INA kojoj je Vlada Republike Srpske dozvolila da izvrši dubinsku analizu poslovanja tog preduzeća.

Vlada RS je, prema portalu Capital.ba, spremna da proda državni udio u Krajinapetrolu, a prodaju akcija prema riječima resornog ministra Petra Đokića obaviće Investiciono–razvojne banke Republike Srpske na osnovu pravila prodaje na berzi.

INA ima udio od 9,7% u Krajinapetrolu i treći je najveći akcionar Krajinapetrola.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.