NavMenu

Kompanija sa Kipra će graditi najveći evropski zabavni park u Lukavcu?

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 18.11.2019. 15:28
Komentari
Podeli
(Foto: adriaticfoto/shutterstock)
Načelnik Općine Lukavac Edin Delić, prije nekoliko dana je putem društvene mreže Facebook svojim vjernim pratiocima otkrio tajnu.

- Mislili smo ne govoriti o ovome dok ne obavimo svoj dio posla. Fenomenalna ideja uz podršku Vlade TK ima realne šanse da uspije. Zainteresirani investitori su objavili svoje namjere a mi obećavamo da ćemo uraditi sve što je u našoj moći da ideja ugleda svjetlo dana - piše u obraćanju Edina Delića.

Riječ je o najvećem zabavnom parku u ovom dijelu Evrope koji će se nalaziti na Malinjaku (MZ Turija), a investitor je izvjesna kompanija Farrag Fun World sa Kipra, prenosi radiokameleon.ba.

Park bi, prema najavama investitora, trebao sadržavati: ogroman Roller Coaster, dvoranu za kuglanje sa 16 staza i 4 staze za VIP, karting za djecu i odrasle, više od 40 različitih sprava za zabavu, više od 50 sprava za djecu, ogromno dječije igralište, rođendanska dvorana, specijalna zona "Dobrodošli u budućnost" koja uključuje VR i veliki broj lasera, mnoštvo restorana i trgovina.

Vlasnici ove kompanije su Mohamed Farrag i njegova supruga Fatima Nouhaily Farrag i dolaze iz Libana.

Načelnik Edin Delić je poslao pismo namjere ovom paru i sa nestrpljenjem se očekuje realizacija i ovog grandioznog projekata.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.