Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 18.11.2019.| 15:28
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Kompanija sa Kipra će graditi najveći evropski zabavni park u Lukavcu?

(Foto: adriaticfoto/shutterstock)
Načelnik Općine Lukavac Edin Delić, prije nekoliko dana je putem društvene mreže Facebook svojim vjernim pratiocima otkrio tajnu.

- Mislili smo ne govoriti o ovome dok ne obavimo svoj dio posla. Fenomenalna ideja uz podršku Vlade TK ima realne šanse da uspije. Zainteresirani investitori su objavili svoje namjere a mi obećavamo da ćemo uraditi sve što je u našoj moći da ideja ugleda svjetlo dana - piše u obraćanju Edina Delića.

Riječ je o najvećem zabavnom parku u ovom dijelu Evrope koji će se nalaziti na Malinjaku (MZ Turija), a investitor je izvjesna kompanija Farrag Fun World sa Kipra, prenosi radiokameleon.ba.

Park bi, prema najavama investitora, trebao sadržavati: ogroman Roller Coaster, dvoranu za kuglanje sa 16 staza i 4 staze za VIP, karting za djecu i odrasle, više od 40 različitih sprava za zabavu, više od 50 sprava za djecu, ogromno dječije igralište, rođendanska dvorana, specijalna zona "Dobrodošli u budućnost" koja uključuje VR i veliki broj lasera, mnoštvo restorana i trgovina.

Vlasnici ove kompanije su Mohamed Farrag i njegova supruga Fatima Nouhaily Farrag i dolaze iz Libana.

Načelnik Edin Delić je poslao pismo namjere ovom paru i sa nestrpljenjem se očekuje realizacija i ovog grandioznog projekata.Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.