NavMenu

Otvaranje kino dvorane u Ljubuškom u februaru 2020.

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 18.11.2019. 12:02
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Mammut Vision/shutterstock.com)Ilustracija
Gradonačelnik Ljubuškog Nevenko Barbarić izjavio je kako će kino dvorana u tom gradu biti otvorena u sljedećih nekoliko mjeseci, odnosno, do kraja godine.

Prema njegovim riječima, radovi se ne bi trebali odužiti, a i ako se oduže, to će biti najdalje do Dana Grada Ljubuškog – 21. februara, prenosi portal Sarajevo-construction.

- Mi ne želimo otvoriti kino i da onda nemamo sadržaja pa da ga treba zatvoriti. Taj projekt je sada na JP Parkovi. Vijeće je njima dalo te ovlasti i mi idemo završiti taj projekt - kazao je Barbarić za Fenu.

Napomenuo je kako je trenutno u postupku nabavka opreme i svega onoga što jedna takva dvorana treba imati i dodao kako su glavni izvori financiranja proteklih godina bili Grad i Parkovi, a dio sredstava je donirala i Vlada Republike Hrvatske kroz projekte pomoći Hrvatima izvan RH.

Projekt obnove počeo je prije više od 10 godina, ali izuzev dijela građevinskih radova ništa drugo nije završeno.


U ljeto 2016. godine raspisan je konkurs za rekonstrukciju zgrade, investitori projekta bili su Javno poduzeće Parkovi i tada Općina Ljubuški.

U 2017. godini završena je prva faza koja je koštala oko 250.000 KM i tada su završeni osnovni građevinski radovi, uređenje krova, zidova, fasade, otvora.

Istovremeno, uređen je i prostor ispred zgrade, asfaltirana ulica, prošireno i uređeno parkiralište, trotoar, zelena površina, rasvjeta, u što je uloženo 40.000 KM.

Protekle godine nastavljena je druga faza radova i unutarnje uređenje.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.