Izvor: biznisinfo.ba | Ponedjeljak, 18.11.2019.| 11:42
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Bobo graf uložio više od 2 mil KM u novi pogon u Istočnom Novom Sarajevu

Ilustracija (Foto: alterfalter/shutterstock.com)
Firma Bobo graf otvorila je u Istočnom Novom Sarajevu nove prostorije i pogon, u šta je uloženo više od 2 mil KM, a u narednom periodu trebalo bi da bude zaposleno još 30 radnika.

Božo Bobić, direktor ove firme koja je osnovana 2011. godine i bavi se izradom svih vizuelnih komunikacija i reklamnih materijala, a trenutno ima 16 zaposlenih, izjavio je da je ovaj projekat realizovan zahvaljujući investitorima koji su prepoznali kvalitet njihovog rada.

- Ovdje je 1.260 metara kvadratnih, a u planu je da se i dalje proširujemo. Tu je kancelarijski i proizvodni prostor. Uloženo je više od 2 mil KM, a trebalo bi da nam ubrzo stignu i nove mašine, za šta će biti izdvojena dodatna sredstva - rekao je Bobić nakon obilaska pogona sa načelnikom opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubišom Ćosićem i zvanicama.

Bobić je dodao da je u planu da u jednoj smjeni radi 20 radnika, napominjući da je za ovaj posao neophodno znanje engleskog jezika, kao i rad na računaru, pa se uglavnom i zapošljavaju mladi.

- Nedostaje nam arhitekta i nekoliko radnika za rad na mašinama, ali moramo postepeno da zapošljavamo ljude koji će prolaziti obuku, čemu će biti posvećena posebna pažnja. Mislim da smo napravili veliki korak kada je riječ o našoj opštini, ali i gradu, pa i BiH, jer smo kupili najnoviju tehnologiju iz oblasti grafičke industrije - istakao je Bobić.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.