Izvor: Glas Srpske | Ponedjeljak, 18.11.2019.| 15:22
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Industrijska zona 4 u Bijeljini imaće 100 hektara za buduće investitore

Bijeljina (Foto: sobijeljina.org )
Sve je veće interesovanje privrednika koji žele da posluju u industrijskim zonama u Bijeljini, kaže za Glas Srpske načelnik Odjeljenja za privredu Dejan Savić. Zbog toga je Grad usvojio i regulacioni plan za formiranje Industrijske zone 4 u blizini kružnog toka kod Agro-tržnog centra sa desne strane.

- Planirano je da se namjeni privede oko 100 hektara zemljišta u ovoj industrijskoj zoni - rekao je Savić.

Dobra infrastruktura i pristupačne cijene parcela najbolji su način da se u industrijske zone privuku investitori, zbog čega je Gradska uprava smanjila komunalne takse i naknade za proizvodne djelatnosti, te uvela olakšice prilikom plaćanja za uređenje građevinskog zemljišta.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić kaže da je uređenje industrijskih zona način kako Grad može da pomogne privrednicima da lakše otvore nove kompanije i zaposle stanovnike, dodavši da je Bijeljina jedan od gradova u BiH koji ima najbolje uslove za investitore.

- Cilj je privući što veći broj investitora, otvoriti nova radna mjesta, ali i zadržati postojeće privredne subjekte - kaže Mićić.

Industrijska zona 1 već uveliko živi i radi, a u stopu je prate i zone 2 i 3. U Industrijskoj zoni 3, koja se nalazi u blizini kružnog toka kod Agro-tržnog centra sa lijeve strane prema Ugljeviku, prodaju se posljednje slobodne parcele.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.