NavMenu

Priključenje prvih korisnika na gasovod u Bijeljini na proljeće 2020.

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 18.11.2019. 08:36
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: nostal6ie/shutterstock.com)Ilustracija
Bijeljina će, osim Zvornika, biti jedini grad u Republici Srpskoj koji će uskoro imati gas. Iz Srbijagasa, preduzeća koje je većinski vlasnik preduzeća Bijeljina-gas, najavljuju da će gas biti dopremljen do grada do kraja godine, a da će sa novom građevinskom sezonom početi i priključivanje prvih korisnika, prenio je portal infobijeljina.

Ako lokalna zajednica bude pokazala dobru volju da investira u modernizaciju gradske toplane, biće značajno smanjeno i aerozagađenje.

Završeni su građevinski radovi na izgradnji gasovoda od Šepka do Bijeljine i nakon tehničkog prijema koji je u toku biće stvoreni svi uslovi za nesmetano snabdijevanje gasom drugog po veličini grada u Srpskoj. Priključenje prvih korisnika očekuje se na proljeće do kada će biti definisana i cijena gasa, kao i cijena priključenja.

U izgradnju gasovoda dužine 20 kilometara i sekundarne mreže ukupne dužine 320 kilometara do sada je uloženo više od 30 miliona evra. Gasovod ima dovoljan kapacitet za dalju distribuciju gasa prema zapadnom dijelu Srpske.


Osim individualnih ložišta, jedan od najvećih zagađivača u Bijeljini je gradska toplana koja za grijanje koristi ugalj. Miloš Stevanović, savjetnik generalnog direktora Srbijagasa, kaže da je sa gradskom upravom razgovarano da se toplana prebaci na gasovod.

- To je projekat promjene tehničko-tehnološkog tipa u koji će grad Bijeljina uložiti skoro milion evra čime ćemo značajno redukovati zagađenost u gradu - dodaje Stevanović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.